Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-grid reageert enthousiast op comeback Ricciardo

Daniel Ricciardo staat aankomend weekend aan de start van de Grand Prix van Hongarije. Met een grote glimlach op zijn gezicht is hij weer aanwezig bij de persconferentie van de coureurs op donderdag.

Daniel Ricciardo heeft al een bewogen F1-carriere achter de rug. De 34-jarige coureur keerde begin dit jaar terug naar de Red Bull-familie nadat hij na 2018 besloot om de overstap naar Renault te maken. Na twee teleurstellende seizoenen vertrok de Australiër naar McLaren, waar de resultaten, op een overwinning tijdens de Italiaanse Grand Prix in 2021 na, ook uitbleven. Zijn contract werd niet verlengd, en met hangende pootjes ging hij terug naar Red Bull. Maar wel als derde coureur. En nu maakt hij onverwacht weer deel uit van de F1-grid. Na de Grand Prix van Groot-Brittannië werd Nyck de Vries ontslagen bij het zusterteam van Red Bull, AlphaTauri. Niet veel later werd aangekondigd dat Daniel Ricciardo zijn stoeltje daar gaat overnemen.

"Fantastisch om hem weer terug op de grid te zien"

Daniel staat al jaren bekend als heuse PR-magneet, en ook de coureurs kunnen regelmatig met de Australiër lachen. Hij is zelf dan ook erg blij om terug te zijn: "Het voelt als vanouds. Alsof het niet zo lang geleden is." De reacties van de coureurs zijn eveneens positief. Max Verstappen liet zich op de persconferentie tijdens de Grand Prix van Hongarije uit over zijn oud-teamgenoot. Zo gaf de tweevoudig wereldkampioen aan dat hij nooit gewild had dat Ricciardo naar Renault vertrok in 2019, maar dat het goed is dat hij weer terug is bij de "Red Bull-familie". Ook Red Bull-coureur Sergio Perez verwelkomt de Australiër, ook al zou hij azen op het plekje van de Mexicaan bij de Oostenrijkse renstal: "Hij is erg gemotiveerd om terug te zijn, dus goed voor hem. Het is een geweldige kans voor hem." Hier sluit voormalig AlphaTauri-coureur Pierre Gasly maar al te graag bij aan: "Het is fantastisch om Daniel weer terug op de grid te zien." Meerdere reacties stroomden donderdag langzaam binnen. Zo is oud teamgenoot Lando Norris niet verbaasd dat Ricciardo weer op de grid staat. "Ik heb het gevoel dat als er een kans was geweest voor hem om terug te komen in F1, dat het zou gaan gebeuren. En dat is nu met AlphaTauri wel echt een sweet spot, vooral als hij terug naar Red Bull wil." Lando's teamgenoot Oscar Piastri is ook blij Daniel weer terug te zien. "Ik herinner me nog dat ik eerst naar hem keek toen hij voor het eerst in F1 racete. Zo'n tien jaar geleden." Daniel's landgenoot was twaalf jaar oud toen hij naar hem keek op de televisie.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"