Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Formule 1 heeft meer coureurs met de passie van Verstappen nodig"

Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt, dan zouden er in de Formule 1 meer coureurs met een passie voor de sport zo groot als die van Max Verstappen komen. De Brit prijst de Nederlander voor de hoeveelheid passie die hij toont voor de autosport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich de afgelopen maanden al meerdere keren positief uitgelaten over de volwassenheid die Max Verstappen het afgelopen jaar op de baan heeft getoond. Nu spreekt de Brit zich eveneens positief uit over Verstappens volwassenheid buiten de baan.

"Toen Daniel Ricciardo het team heeft verliet, heeft Max Verstappen de leiding binnen het team meteen in handen genomen. Daaraan merk je bijvoorbeeld dat hij de laatste tijd ook buiten de baan een stuk volwassener is geworden", laat Horner optekenen tegenover Motorsport-Total.com.

"Verstappen is niet te vergelijken met welke coureur dan ook waar ik in het verleden mee heb gewerkt. Max brengt bijvoorbeeld veel tijd door in de simulator. Niet omdat het moet, maar omdat hij daar plezier aan beleeft. Hij houdt gewoon zo veel van de sport. Dusdanig veel dat hij in zijn vrije weekenden zelfs besluit om online te racen."

"Dat getuigt van een overvloed aan passie en plezier. Bovendien is Max ook erg gepassioneerd. Dat heeft hij van zijn vader", knipoogt de Brit. "Neem bijvoorbeeld het incident afgelopen seizoen met Esteban Ocon in Brazilië. Daar spatte de passie van af."

"En dat is waarom mensen zoveel van Max houden. Hij is niet bang om zijn mening te delen, en persoonlijk vind ik dat geen slechte eigenschap. Ik heb liever een coureur met zoveel passie en vuur in zijn bloed. De sport heeft meer coureurs zoals Max Verstappen nodig", aldus Horner.

6 reacties