Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 heeft reversed grids nodig'

Renault's technisch directeur Bob Bell stelt dat de Formule 1 ingrijpende veranderingen als reversed grids nodig heeft om de sport weer spectaculair te maken.

Het idee van een 'reversed grid' zou er volgens Bob Bell toe moeten bijdragen dat Formule 1-teams hun auto's ontwerpen met het idee dat inhalen een vereiste is: "Nu wordt een auto zo ontwerpen dat de luchtstromen over en ronde de auto optimaal zijn. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat een auto alleen op de baan is" , aldus Bell in gesprek met Motorsport.com. Hoewel Bell geen concrete ideeën heeft over hoe die reversed grid in de Formule 1 zou passen, acht hij dergelijke ingrijpende veranderingen wel noodzakelijk: "Zonder dergelijke veranderingen is er voor de teams geen noodzaak om hun filosofie te veranderen."

De teams worden volgend jaar al gedwongen hun auto's anders te ontwerpen, door de nieuwe aerodynamische regels die in 2019 ingaan. Bell denkt echter niet dat daar alleen de oplossing ligt: "Ik geloof sowieso niet dat het onmogelijk was om een auto te ontwerpen waarmee je wél in kunt halen. Die auto's moeten dan echter wel onder realistische omstandigheden getest worden, en ik vraag me af of we daar voor 2019 al genoeg tijd en moeite in hebben gestoken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden