'Formule 1 heeft reversed grids nodig'

15 jun. 2018 11:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Renault's technisch directeur Bob Bell stelt dat de Formule 1 ingrijpende veranderingen als reversed grids nodig heeft om de sport weer spectaculair te maken.

Renault-kopstuk pleit voor ingrijpende veranderingen in de Formule 1

Het idee van een 'reversed grid' zou er volgens Bob Bell toe moeten bijdragen dat Formule 1-teams hun auto's ontwerpen met het idee dat inhalen een vereiste is:

"Nu wordt een auto zo ontwerpen dat de luchtstromen over en ronde de auto optimaal zijn. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat een auto alleen op de baan is", aldus Bell in gesprek met Motorsport.com.

Hoewel Bell geen concrete ideeën heeft over hoe die reversed grid in de Formule 1 zou passen, acht hij dergelijke ingrijpende veranderingen wel noodzakelijk:

"Zonder dergelijke veranderingen is er voor de teams geen noodzaak om hun filosofie te veranderen."

De teams worden volgend jaar al gedwongen hun auto's anders te ontwerpen, door de nieuwe aerodynamische regels die in 2019 ingaan. Bell denkt echter niet dat daar alleen de oplossing ligt:

"Ik geloof sowieso niet dat het onmogelijk was om een auto te ontwerpen waarmee je wél in kunt halen. Die auto's moeten dan echter wel onder realistische omstandigheden getest worden, en ik vraag me af of we daar voor 2019 al genoeg tijd en moeite in hebben gestoken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen