Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 helpt teams een handje in strijd tegen de klok na vertraagde vracht

Nog altijd wordt er gewacht op een deel van de Formule 1-vracht uit Mexico. Meerdere teams wachten nog op onderdelen en kunnen nog niet aan hun bolide werken. Bij Haas wordt het in ieder geval nachtwerk, veel andere teams zullen in hetzelfde schuitje zitten. De Formule 1 strijkt in ieder geval met de hand over het hart.

Eerder op donderdag werd al duidelijk dat de Formule 1 kampt met flinke vrachtvertragingen vanuit Mexico. Meerdere teams wachten nog op onderdelen om mee te sleutelen, delen van de bolide of zelfs hele krachtbronnen. Gunther Steiner geeft aan onder meer RacingNews365 een update over de vrachtvertraging. "Ik denk dat de vracht nu in Brazilië is, maar nog lang niet alles is op het circuit", aldus de Haas-teambaas. "De komende uren zal alles moeten arriveren, maar het wordt nachtwerk voor de mannen. Ik weet niet tot hoe laat we door moeten, maar het wordt zeker weten een latertje." ' De F1 heeft al laten weten dat de teams in de nacht door mogen werken aan de bolides. Normaal gesproken is het verboden om in de nachtelijke uren aan de auto te werken, maar deze regel is voor de nacht van donderdag op vrijdag geschrapt. "We denken dat alles nog zoals gepland zal verlopen. Dat is in ieder geval het plan."

Ferrari-motoren nog niet op locatie

Welke onderdelen missen de teams nog? "Ik weet het niet precies, maar we hebben onze motoren in ieder geval nog niet", aldus Steiner. "Daarnaast missen we ook onze gereedschapskisten nog en zonder de gereedschapskisten kunnen we natuurlijk niet werken. Simpel gezegd kunnen we nog niks doen nu." Een groot deel van het opbouwwerk is echter al wel gedaan, zo meldt de teambaas van de Amerikaanse renstal. "Het garagemateriaal, de hospitality en volgens mij ook het IT-materiaal is wel gekomen, dus dat is een meevaller voor ons."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"