Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2021

Formule 1 helpt teams een handje in strijd tegen de klok na vertraagde vracht

Nog altijd wordt er gewacht op een deel van de Formule 1-vracht uit Mexico. Meerdere teams wachten nog op onderdelen en kunnen nog niet aan hun bolide werken. Bij Haas wordt het in ieder geval nachtwerk, veel andere teams zullen in hetzelfde schuitje zitten. De Formule 1 strijkt in ieder geval met de hand over het hart.

Schumacher Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Eerder op donderdag werd al duidelijk dat de Formule 1 kampt met flinke vrachtvertragingen vanuit Mexico. Meerdere teams wachten nog op onderdelen om mee te sleutelen, delen van de bolide of zelfs hele krachtbronnen. Gunther Steiner geeft aan onder meer RacingNews365 een update over de vrachtvertraging.

"Ik denk dat de vracht nu in Brazilië is, maar nog lang niet alles is op het circuit", aldus de Haas-teambaas. "De komende uren zal alles moeten arriveren, maar het wordt nachtwerk voor de mannen. Ik weet niet tot hoe laat we door moeten, maar het wordt zeker weten een latertje." '

De F1 heeft al laten weten dat de teams in de nacht door mogen werken aan de bolides. Normaal gesproken is het verboden om in de nachtelijke uren aan de auto te werken, maar deze regel is voor de nacht van donderdag op vrijdag geschrapt. "We denken dat alles nog zoals gepland zal verlopen. Dat is in ieder geval het plan."

Ferrari-motoren nog niet op locatie

Welke onderdelen missen de teams nog? "Ik weet het niet precies, maar we hebben onze motoren in ieder geval nog niet", aldus Steiner. "Daarnaast missen we ook onze gereedschapskisten nog en zonder de gereedschapskisten kunnen we natuurlijk niet werken. Simpel gezegd kunnen we nog niks doen nu."

Een groot deel van het opbouwwerk is echter al wel gedaan, zo meldt de teambaas van de Amerikaanse renstal. "Het garagemateriaal, de hospitality en volgens mij ook het IT-materiaal is wel gekomen, dus dat is een meevaller voor ons."

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x