Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Nederland 2020

Formule 1 huurt Van der Garde in voor Nederlandse Grand Prix

Giedo van der Garde zal tijdens de aankomende Nederlandse Grand Prix een leuke rol krijgen. Hij is benaderd door de Formule 1 voor een eenmalige rol.

Aanstaande mei staat de eerste Nederlandse Grand Prix in 35 jaar tijd op het programma. In Zandvoort strijkt de koningsklasse neer op het duinencircuit. Het moet een groots evenement worden en net als de Nederlandse GP-organisatie spaart ook het Formule 1-management FOM kosten noch moeite.

Voor onder andere de podiuminterviews is namelijk niemand minder dan Giedo van der Garde gestrikt door de grote Formule 1-bazen. De ex-Formule 1-coureur, vóór Max Verstappen de laatste coureur met Nederlands bloed op de grid, werd recent benaderd door de FOM.

"Ik ga interviews doen met coureurs en ook wat dingen doen voor het online platform van de FOM", verklapt Van der Garde tegenover De Telegraaf. "De precieze invulling moet nog duidelijk worden, maar toen ze me benaderden zijn we er snel uitgekomen", aldus de goedlachse Nederlander.

Het is overigens niet de eerste keer dat Van der Garde een mediaklus in de Formule 1 zal uitvoeren. Zo zat hij in het verleden regelmatig als analist in de Ziggo-studio en schoof hij in 2018 ook meermaals aan als co-commentator van Olav Mol tijdens Formule 1-races.

Aankomend weekend staat de coureur met Racing Team Nederland aan de start van de Lone Star Le Mans in het World Endurance Championship, die wordt verreden op het Circuit of the Americas in Austin, in de Verenigde Staten.

12 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem