Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 in 2022 mogelijk naar stratencircuit in Panama

De Formule 1 zal op relatief korte termijn mogelijk afreizen naar wéér een nieuw land, in de vorm van Panama. In Panama-stad zal binnen enkele jaren naar verluidt een Grand Prix moeten worden verreden.

De Formule 1 lijkt nog niet klaar met het toevoegen van nieuwe Grands Prix aan de kalender. Na de terugkeer van Zandvoort en de komst van een Formule 1-race in Vietnam voor het seizoen van 2020 zal de sport binnen enkele jaren mogelijk ook afreizen naar Panama, zo blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek van een lokaal architectenbureau. Mallol Arquitectos heeft recentelijk onderzoek gedaan naar hoe een eventuele Grand Prix eruit kan komen te zien als deze in Panama-Stad wordt georganiseerd, zo schrijft Mi Diario . Het circuit, zoals deze door het architectenbureau is bedacht, is hieronder te zien.

Het mogelijke circuit in de hoofdstad van Panama wurmt zich een weg door verschillende straten van de plaats. Een aanzienlijk deel van de baan ligt langs de kust, waaronder bijvoorbeeld het krommende rechte stuk van start-finish. Na een krappe haarspeldbocht gaat het circuit meer het centrum van de stad in, om vervolgens na twee 90 graden bochten terug te keren aan het water. Het circuit is vijf kilometer lang. Hoewel nog niet duidelijk is of dit alles door zal gaan, gaat het haalbaarheidsonderzoek er vanuit dat de Grand Prix verreden zal worden in maart van 2022.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje