Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Formule 1 in gesprek over mogelijk nieuwe race in Azië'

Stefano Domenicali zal komende week een bezoek brengen aan de Thaise hoofdstad Bangkok. De insteek laat zich wel raden. Het Thaise land heeft interesse in het organiseren van een Grand Prix.

F1 flag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na vijf jaar keerde afgelopen weekend de Grand Prix van China terug op de Formule 1-kalender. De sport is de laatste jaren enorm gegroeid in Azië en dus wil Formula One Management (FOM) graag de afzetmarkt gaan uitbreiden in dit deel van de wereld. President van de FOM, Stefano Domenicali, zal deze week dan ook een bezoek brengen aan twee Aziatische landen die geïnteresseerd zijn in het organiseren van een Grand Prix. Dat kan RacingNews365 bevestigen.

Op dinsdag 23 april zal Domenicali een bezoek brengen aan Thailand. Daar zal de president van de FOM spreken met de minister-president van het land, Srettha Thavisin. Volgens woordvoerder Chai Watcharong van de Thaise regering is er in maart, in Frankrijk, al gesproken met de FOM. Er is volgens Watcharong nog geen keuze gemaakt of een race in Thailand op een permanent- of stratencircuit zal worden verreden, maar de voorkeur vanuit het Aziatische land is duidelijk.

"Als de Formule 1 naar Thailand komt, willen wij in principe een stratencircuit. Het liefst op Ratchadamnoen Road, in de omgeving van Rattanakosin Island", vertelt Watcharong aan het Thaise medium Than Setthakit. Beide locaties liggen midden in het centrum van Bangkok. De Formule 1 is overigens niet de enige autosportklasse die de Thaise regering naar het land wil halen, ook over de komst van de Formule E wordt gesproken.

Eerder werd al bekend dat ook Zuid-Korea interesse zou hebben in de Formule 1. In het Aziatische land werd al eerder een Grand Prix georganiseerd, op het Korea International Circuit. De laatste editie van die race dateert van 2013. Volgens de Formule 1 zelf heeft het overigens niets te klagen qua interesse. Meerdere landen zouden hebben aangegeven graag een Grand Prix te willen organiseren.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez