Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1: "In juni uitsluitsel over nieuwe regels 2021"

De Formule 1-teams hebben lang moeten wachten op duidelijkheid over de nieuwe F1-regels voor 2021. De eigenaar van de F1, Liberty Media, heeft zichzelf een deadline gesteld.

Uiterlijk in juni krijgen de teams te horen hoe de Formule 1 er vanaf 2021 uit komt te zien. Dat bevestigde Liberty Media-baas Chase Carey gisteren tijdens een conferentie van zijn eigen bedrijf.

"We begrijpen dat alle partijen graag zo snel mogelijk duidelijk willen hebben welke koers we willen varen, maar we nemen de tijd die we nodig hebben, waarbij we juni wel als strikte deadline aanhouden." Liberty Media praat naar eigen zeggen al veel met de Formule 1-teams over de toekomst van de sport, maar Carey wil niet kwijt hoe vaak en wanneer dat soort gesprekken exact plaatsvinden: "Ze zijn echter volop gaande, zelfs deze weken." "We willen er snel met alle betrokken partijen uit zien te komen. Het gaat over 2021, dus we hebben de tijd nog aan onze kant, maar ik denk dat we allemaal zo snel mogelijk een heldere blik op de toekomst willen werpen. We houden juni aan als deadline, maar eigenlijk verwachten we eerder al belangrijke stappen te kunnen zetten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"