© Andrew Benson

Nieuwsoverzicht

Formule 1 introduceert mogelijk 18-inch velgen in 2021

20 jul. 2018 13:00 Jan van der Burgt 1 reacties
De Formule 1 is voornemens om in 2021 de switch te maken van de huidige 13-inch velgen naar 18-inch velgen. Met de keuze voor 18-inch velgen wil de Formule 1 met de tijd meegaan.

Naast de switch van 13- naar 18-inch velgen worden de voorbanden versmald van de huidige 305 mm naar 270 mm. De achterbanden blijven naar verluidt even breed en bandenwarmers behoren vanaf 2021 tot het verleden, zo weet Racefans.net te melden.

Bandenfabrikanten kunnen zich tot eind augustus kandidaat stellen als leverancier voor de Formule 1. Pirelli heeft herhaaldelijk aangegeven actief te willen blijven in de Formule 1 en heeft in het verleden al getest met 18-inch velgen. De Italianen willen echter wel hun monopoliepositie behouden en zien geen brood een een bandenoorlog met een tweede bandenfabrikant.

Kort nadat duidelijk werd dat de Formule 1 de switch naar 18-inch velgen wil maken, postte Luca Filippi onderstaande tweet. Het lijkt erop dat de Italiaan al maandenlang testwerk verricht voor Pirelli met het oog op een introductie van grotere velgen. Het testwerk met de Formule 2-auto is mogelijk gerelateerd aan de wens van de Formule 1 om grotere velgen te introduceren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen