Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 introduceert lichtsignaal naast finishvlag

Het was een vreemd gezicht tijdens de Grand Prix van Canada 2018: model Winnie Harlow mocht met de finishvlag zwaaien, maar deed dat per ongeluk een rondje te vroeg. Vanwege een aparte Formule 1-regel werd de wedstrijd uiteindelijk met twee ronden ingekort, om de fout te compenseren.

In 2019 zal eenzelfde tafereel niet meer te zien zijn. Met ingang van het nieuwe Formule 1-seizoen wordt er tevens met lichtsignalen gewerkt, om mogelijke verwarring te voorkomen.

Boven de lijn van start en finish worden vanaf 2019 naast de rode startlichten ook finishsignalen gegeven. Deze finishsignalen zullen bindend zijn ter aanduiding van het einde van de Grand Prix. De veelbesproken Formule 1-regel die in werking trad toen Harlow de vlag een rondje te vroeg zwaaide, geeft aan dat mocht er iets in die trant voorvallen, de wedstrijd een extra ronde in moet worden gekort. Zodoende was de Canadese Grand Prix van 2018 officieel 68 ronden lang, waar Harlow na 69 ronden de vlag zwaaide en de wedstrijd normaliter 70 ronden duurt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"