'Formule 1-kalender 2019 loopt door tot in maand december'

12 jul. 2018 07:15 René Oudman 0 reacties
Dat er volgend jaar 21 Grands Prix worden gehouden, lijkt een zekerheidje. Alle wedstrijden die dit jaar op de kalender staan blijven, op de Duitse GP op de Hockenheimring na, aan. De opengevallen plek wordt naar alle waarschijnlijkheid ingenomen door de Amerikaanse stad Miami, dat zo voor de eerste keer in haar geschiedenis een Formule 1-race zou organiseren.

Het programma begint eerder dan dat dit jaar het geval was, en eindigt een week later. Zo bericht Auto, Motor und Sport tenminste. Dat de openingsrace op 17 maart plaatsvindt had de organisatie van de Australische Grand Prix al door laten schemeren, maar nu schijnt ook de finale op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een nieuwe plaats te hebben gekregen.

Acht van de 21 Grands Prix zijn volgens het Duitse medium al zeker van een datum: men noemt uiteraard 17 maart voor Australië. De tweede wedstrijd zou wederom in Bahrein zijn, ditmaal niet in april: het Bahrain International Circuit in Sakhir zou voor 31 maart op het programma staan. Later volgen China (14 april), Azerbeidzjan (28 april), Spanje (12 mei), Monaco (26 mei) en Canada (9 juni). De slotrace in Abu Dhabi zou op zondag 1 december 2019 worden gehouden.

Om de laatste keer dat een Formule 1-seizoen werd besloten in de maand december terug te vinden, moet diep in de geschiedenisboeken worden gegraven. De Zuid-Afrikaanse ronde van het seizoen 1963 werd verreden op 28 december. Sindsdien zijn de slotraces altijd gehouden in oktober of november.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen