Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Formule 1-kalender 2020 gaat flink op de schop

Voorlopig wordt er in de Formule 1 niet geracet door de coronapandemie, maar de racefans wordt op het hart gedrukt dat het F1-kampioenschap in 2020 wel doorgaat. Ingezet wordt op 15 tot 18 Grands Prix.

Verstappen dag 4 Barcelon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Van de oorspronkelijke Formule 1-kalender van 2020 blijft niets meer over. De eerste acht Grands Prix zijn afgelast of uitgesteld en mogelijk volgen er nog meer races. De Grands Prix van Canada en Frankrijk, beiden gepland in juni, staan bijvoorbeeld nog op losse schroeven.

F1-baas Chase Carey liet gisteren weten dat het Formule 1-seizoen 2020 'gewoon' doorgaat. De organisatie zet daarbij in op een start in de zomer, mogelijk juli, maar weet dat het afhankelijk is van het coronavirus. Daarbij is de hoop dat dit virus in de maand april zijn piek beleeft in Europa.

Mocht er eenmaal groen licht zijn om te racen, dan is de Formule 1 er volgens Carey klaar voor. De kalender zal dan flink op de schop gaan en de teams hebben geen inspraak meer in deze wijzigingen. Liberty Media zet nog altijd in op een seizoen met 15 tot 18 races. De aanvangsdatum is nog onbekend, maar de einddatum van het seizoen zal pas in december liggen - oorspronkelijk stond de laatste race gepland voor 29 november.

Hoe de kalender er exact uit gaat zien moet in de maand april verder duidelijk worden. De hoop dat het coronavirus dan in Europa en op andere continenten onder controle is, vormt daarbij het uitgangspunt. De zomerstop in augustus is van de baan en moet ruimte bieden aan volop actie en de kans om races die in het begin van het seizoen geannuleerd zijn in te halen. Of in augustus ook de GP van Nederland verreden wordt, is op dit moment nog onbekend. De organisatie liet recent aan dit platform weten dat het ook rekening houdt met een race in 2021 in plaats van 2020.

Dat niet alle races terugkeren op de kalender is vanzelfsprekend. De Formule 1 wacht een grote logistieke uitdaging, waarbij het moet proberen om in het drukke schema de races ook geografisch zo goed mogelijk te plannen. Dit betekent dat de data waarop races die nu nog op de kalender staan verreden worden aangepast kunnen worden.

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x