© DS Performance

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 kan pas na 2039 elektrisch worden'

11 aug. 2018 11:40 Wanda Bisschop 2 reacties
Ross Brawn ziet het in de toekomst wel gebeuren dat de Formule 1 in de toekomst volledig elektrisch wordt, maar volgens Formule E oprichter Alejandro Agag zal dat zeer zeker op korte termijn niet mogelijk zijn.

'Formule E totaal andere competitie dan Formule 1'

Tegenover Motorsport.com laat Agag weten dat dergelijke plannen pas in de verre toekomst mogelijk zijn.

"De Formule E heeft een exclusieve licentie voor 25 seizoenen bij de FIA. We hebben er nu nog maar vier gehad. Pas in 2039 is er een mogelijkheid dat de Formule 1 elektrisch kan worden, tenminste als wij onze overeenkomst niet verlengen. Natuurlijk sta ik altijd open voor een gesprek, maar zonder een gesprek met mij is het voor de Formule 1 onmogelijk om elektrisch te worden."

Volgens Agag hoeft Brawn niet te vrezen dat de Formule E over enige tijd gezien wordt als de koningsklasse van de autosport.

"Wij runnen een totaal andere kampioenschap. Er bestaat helemaal geen competitie omdat de kampioenschappen compleet verschillend zijn. We vullen elkaar aan. Nu ze het succes van de Formule E zien, denken een aantal mensen vast dat Formule 1 elektrisch moet worden maar dat is niet mogelijk omdat wij de exclusiviteit met de FIA hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen