Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 keert Europa niet de rug toe'

De Formule 1 wil meer voet aan de grond krijgen in Amerika en China en zet in op een tweetal races in beide landen. Volgens F1-directeur Chase Carey hoeven fans echter niet bang te zijn voor uittocht uit Europa.

"Nee, de geplande uitbreiding van de Formule 1-kalender zal niet ten koste gaan van de sport in Europa. Europa is de thuisbasis van de sport en de Formule 1 zal altijd blijven voortbouwen op dat Europese fundament" , aldus Carey in gesprek met Autosport.com . "Formule 1 is een enorme sport in Europa, maar daarbuiten kan de sport nog groeien. In China en de Verenigde Staten bijvoorbeeld, de twee grootste economische speler ter wereld."

Carey is trots op de huidige evenementen in Sjanghai en Texas, maar voegt dus graag een race binnen beide landsgrenzen toe: "In China zijn we wat initiatieven gestart op zoek naar een locatie voor een tweede Chinese Grand Prix en in Amerika kijken we naar mogelijkheden voor een race in New York, Las Vegas of Miami. Laatstgenoemde stad zou een prachtige locatie zijn voor een Formule 1-Grand Prix." Eerder deze week werd bekend dat wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan een Grand Prix in Miami in 2019 al tot de mogelijkheden behoort.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"