Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-klassieker blijft nog jaren op de kalender met nieuw megacontract

De Grand Prix van Australië zal nog ten minste tot en met 2035 op de Formule 1-kalender staan. Het contract van het Albert Park Street Circuit, dat tot en met 2025 loopt, is verlengd met tien jaar én krijgt extra F2- en F3-races.

De komende jaren zal de Grand Prix van Australië niet van het toneel verdwijnen nu het contract is verlengd met tien jaar. Het oorspronkelijke contract loopt tot en met 2025, waardoor de race in Albert Park dus tot en met 2035 op de Formule 1-kalender blijft staan. Dit betekent dat de klassieker in totaal al bijna veertig jaar op de kalender staat, met uitzondering van de 'coronajaren'. Ook reist het F1-circus niet meer alleen af naar Down Under , want ook de Formule 2 en de Formule 3 zullen vanaf 2023 onderdeel gaan uitmaken van het Grand Prix-weekend in Melbourne. Daarnaast krijgen de paddock en de pitstraat een flinke upgrade, zodat ze de komende jaren geschikt zijn en blijven voor de koningsklasse en de ondersteunende activiteiten. De Formule 1 en Australië hebben een rijke geschiedenis. In 1985 werd de eerste Australische F1 Grand Prix gehouden in Adelaide, waarna de race in 1996 verplaatst werd naar Melbourne. Sindsdien werd er elk jaar een race gehouden op het Albert Park Street Circuit, met uitzondering van 2020 en 2021, toen de races werden afgelast vanwege de coronapandemie.

GP Australië verliest mogelijk privilege als seizoensopener

Voor de coronapandemie was het stratencircuit in Melbourne steevast de locatie van de seizoensopener in de Formule 1. Deze traditie wordt zeer waarschijnlijk niet voortgezet, zo heeft RacingNews365 vernomen. De precieze datum voor de GP van Australië in 2023 is ook nog niet bekend, gezien het feit dat er nog gewerkt wordt aan de volledige kalender van het volgende seizoen. De Grand Prix van Australië was in 2022 de derde race van het Formule 1-seizoen en werd gewonnen door Ferrari-coureur Charles Leclerc. Max Verstappen haalde de finish niet na een hydraulisch probleem met zijn Red Bull-bolide.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden