Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

'Formule 1 komt met nieuwe raceklasse voor vrouwen'

Al volgend jaar kan er een nieuwe raceklasse speciaal voor vrouwen in het leven worden geroepen, geleid door de Formule 1.

Chadwick W Series Britain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Er wordt achter de Formule 1-schermen hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe raceklasse voor vrouwen, zo meldt de BBC. Deze zou al volgend jaar van start moeten gaan en wordt financieel gesteund door de koningsklasse van de autosport.

Er zou plek zijn voor 12 - 15 vrouwelijke coureurs en een opstapje moeten zetten naar andere opstapklassen richting de Formule 1.

De W Series, de eerste raceklasse voor vrouwen, bestaat ook, maar het 2022-seizoen eindigde eerder dan gepland vanwege financiële problemen.

Het verschil met die raceklasse zou zijn dat de nieuwe klasse zich vooral richt op jongere vrouwen. Op die manier zouden de twee klassen nog naast elkaar kunnen overleven.

Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De FIA moet een nieuw kampioenschap goedkeuren en F1 kan deze niet zomaar opzetten. De twee partijen zijn momenteel nou niet de beste vrienden, dus het valt nog te bezien of alles van de grond gaat komen.

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"