Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

'Formule 1 komt met nieuwe raceklasse voor vrouwen'

Al volgend jaar kan er een nieuwe raceklasse speciaal voor vrouwen in het leven worden geroepen, geleid door de Formule 1.

Chadwick W Series Britain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Er wordt achter de Formule 1-schermen hard gewerkt aan het opzetten van een nieuwe raceklasse voor vrouwen, zo meldt de BBC. Deze zou al volgend jaar van start moeten gaan en wordt financieel gesteund door de koningsklasse van de autosport.

Er zou plek zijn voor 12 - 15 vrouwelijke coureurs en een opstapje moeten zetten naar andere opstapklassen richting de Formule 1.

De W Series, de eerste raceklasse voor vrouwen, bestaat ook, maar het 2022-seizoen eindigde eerder dan gepland vanwege financiële problemen.

Het verschil met die raceklasse zou zijn dat de nieuwe klasse zich vooral richt op jongere vrouwen. Op die manier zouden de twee klassen nog naast elkaar kunnen overleven.

Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De FIA moet een nieuw kampioenschap goedkeuren en F1 kan deze niet zomaar opzetten. De twee partijen zijn momenteel nou niet de beste vrienden, dus het valt nog te bezien of alles van de grond gaat komen.

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"