"Formule 1 komt zeker twee teams tekort"

24 sep. 2018 09:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes-junior George Russell is tot de conclusie gekomen dat er in de Formule 1 minstens twee teams te weinig actief zijn. De jonge Brit lijkt het Formule 2-kampioenschap te gaan winnen, maar het is maar de vraag of hij kan promoveren.

George Russell staat naar verluidt op weinig verlanglijstjes, mede ook door de Mercedes-sticker die voor op zijn helm geplakt zit. Het supertalent lijkt buiten de boot te vallen. Het was allemaal wat makkelijker geweest als de Formule 1 uit wat meer teams bestond, zo redeneert Russell in gesprek met Autosport.com:

"De Formule 1 komt momenteel zeker twee teams tekort. We hebben nu maar twintig auto's op de grid, wat het voor jonge rijders extreem moeilijk maakt om de stap te maken. Om die reden denk ik dat het idee van drie auto's per team helemaal zo slecht nog niet is."

Russell vindt dat de Formule 1 zich niet tegen moet laten houden, omdat het financieel niet haalbaar zou zijn: "Natuurlijk kost het runnen van een derde auto meer geld, maar dat valt in het niet bij de totale uitgaven. Het kost meer, maar dat weegt bovendien niet op tegen de toename van het spektakel in de sport."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen