Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Formule 1 kondigt plannen aan voor schonere 'zero-carbon' krachtbron

De Formule 1 heeft aangekondigd dat het zich de komende jaren zal inzetten voor het milieu. Plannen voor een nog schonere krachtbron zijn bekendgemaakt, evenals ingrijpende aanpassingen aan allerlei zaken die bij de sport komen kijken. Dit alles om de sport duurzamer te maken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 heeft de laatste twaalf maanden niet alleen gewerkt aan de nieuwe regels voor 2021, ook een plan om de sport verder in de toekomst te veranderen is in diezelfde periode uitgewerkt. Het gaat om het plan de Formule 1 duurzamer te maken, door ervoor te zorgen dat de sport tegen 2030 een neutrale koolstofvoetafdruk heeft.

Het plan betreft naast de directe activiteiten van de Formule 1, het racen, vooral ook alle randzaken die bij de sport komen kijken. De Formule 1 zal om het plan zo goed mogelijk te volgen dan ook nauw samen moeten werken met de teams, promotors en organisatoren. De Formule 1 zal onder andere overstappen naar een ultra-efficiënte vorm van logistiek en vervoer, ook zullen kantoren, fabrieken en andere faciliteiten wereldwijd gebruik gaan maken van hernieuwbare energie. Daarnaast zal plastic voor eenmalig gebruik uit de paddock verdwijnen en gaat de Formule 1 ervoor zorgen dat al het afval gerecycled wordt.

Voor wat betreft het racen houdt de Formule 1 vast aan de huidige hybride motorformule, daar de krachtbron nog een enorm potentieel heeft. Het is vooralsnog niet duidelijk in hoeverre de motor de komende jaren zal veranderen. Wel heeft de Formule 1 verkondigt dat het mikt op de ontwikkeling van een nog schoner, zuiniger motorblok. Productieauto's wereldwijd moeten vervolgens profijt hebben van deze zogeheten 'net-zero carbon hybrid power unit'.

Met het initiatief probeert de Formule 1 de aansluiting met de rest van de wereld niet te verliezen. Onderwerpen als klimaat en duurzaamheid zijn tegenwoordig immers zeer belangrijk en de Formule 1, als belangrijkste klasse in de autosport, wil zich hierom voor dezelfde doelen inzetten.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

8 reacties