Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 krijgt nieuwe leverancier voor de 18-inch velgen

BBS wordt de enige leverancier binnen de Formule 1 voor de 18-inch velgen die vanaf 2022 zullen worden geïntroduceerd, zo heeft RacingNews365 vernomen. Alle tien de teams zullen de velgen gaan gebruiken.

BBS zal in de nabije toekomst aangekondigd worden als de officiële velgenleverancier van de Formule 1. De koningsklasse zal vanaf 2022 gebruik maken van 18-inch exemplaren, wat een gestandaardiseerd onderdeel wordt voor alle teams. Al in 2019 had BBS een deal met de FIA voor het seizoen van 2021, het oorspronkelijke seizoen waarin de nieuwe reglementen in zouden gaan. Dit werd door de coronapandemie echter uitgesteld naar 2022. Na een meeting met de World Motor Sport Council (WMSC) in december 2019 werd BBS al bevestigd als de enige leverancier voor de velgen. Ondanks de vertraging van de nieuwe reglementen wordt de deal nu alsnog voortgezet en aangekondigd bij de Tokyo Motor Show, aankomend weekend. RacingNews365 heeft vernomen dat BBS als onderdeel van dat contract zich vanaf 2022 de officiële F1-velgenleverancier mag noemen.

Zorgen van de F1-teams moesten worden weggehaald

BBS heeft al enige ervaring in de Formule 1. De velgenleverancier had een jarenlange deal met Ferrari, welke na het seizoen van 2011 eindigde. Doordat BBS de afgelopen tien jaar geen kennis zou hebben over de velgen in de F1, uitten een aantal teams hun zorgen over de leverancier. Daarbovenop werd BBS in 2020 onder curatele gesteld, wat meer onzekerheid gaf over de situatie. De Formule 1-teams werden echter gerustgesteld. Alle nodige checks zijn grondig uitgevoerd, waarna er groen licht is gegeven voor de nieuwe leverancier van de 18-inch velgen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden