© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 krijgt veel meer stratencircuits'

23 aug. 2017 08:45 Rik Alkema 0 reacties
De Formule 1 is naarstig op zoek naar steden die een Formule 1-race willen organiseren. De commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, maakte dit kenbaar tegenover het AFP. De nieuwe eigenaar, Liberty Media, ruikt volgens de Bratches kansen om in Azië fors uit te breiden.

'Minstens twee stratencircuits in Azië erbij'

Sean Bratches steekt naar eigen zeggen veel tijd in het vinden van geïnteresseerde steden in Azië.

"Ik ben proactief op zoek naar steden in Azië die een Formule 1-race willen organiseren. Uiteindelijk willen we meer straatraces organiseren, wellicht wel meer dan we ooit op de kalender hebben gehad", aldus Bratches tegenover AFP.

Liberty Media is vooral op zoek naar grote en herkenbare steden, waar heel veel nieuwe fans vandaan kunnen komen.

"We richten ons vooral op iconische steden, die een grote fanbase kunnen genereren. Racen in dat soort steden zullen geweldige plaatjes opleveren. We willen uiteindelijk twee races in Azië organiseren."

Het uitbreiden van het aantal wedstrijden in Azië is onderdeel van het 'verschuiven' van de kalender, wat de doelstelling is van Liberty Media. Het idee is om drie 'gelijke' delen te creëren in Azië, Europa en Amerika. Nu Maleisië vanaf 2018 niet meer op de kalender staat, wil Liberty Media extra aandacht besteden aan de wedstrijden in Azië.

"We focussen ons heel erg op de wedstrijden in Azië. We zijn met een aantal steden in gesprek die een Grand Prix willen organiseren", zegt Bratches zonder in detail te willen treden.

Daarbij wordt dus voornamelijk op stratenraces gefocust, omdat dat volgens Bratches 'balans' geeft aan de Formule 1-kalender.

"Wij denken dat er veel behoefte is aan meer stratencircuits op de kalender. Dat geeft een betere balans", besluit hij.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen