Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 krijgt veel meer stratencircuits'

De Formule 1 is naarstig op zoek naar steden die een Formule 1-race willen organiseren. De commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, maakte dit kenbaar tegenover het AFP. De nieuwe eigenaar, Liberty Media, ruikt volgens de Bratches kansen om in Azië fors uit te breiden.

Sean Bratches steekt naar eigen zeggen veel tijd in het vinden van geïnteresseerde steden in Azië. "Ik ben proactief op zoek naar steden in Azië die een Formule 1-race willen organiseren. Uiteindelijk willen we meer straatraces organiseren, wellicht wel meer dan we ooit op de kalender hebben gehad" , aldus Bratches tegenover AFP. Liberty Media is vooral op zoek naar grote en herkenbare steden, waar heel veel nieuwe fans vandaan kunnen komen. "We richten ons vooral op iconische steden, die een grote fanbase kunnen genereren. Racen in dat soort steden zullen geweldige plaatjes opleveren. We willen uiteindelijk twee races in Azië organiseren."

Het uitbreiden van het aantal wedstrijden in Azië is onderdeel van het 'verschuiven' van de kalender, wat de doelstelling is van Liberty Media. Het idee is om drie 'gelijke' delen te creëren in Azië, Europa en Amerika. Nu Maleisië vanaf 2018 niet meer op de kalender staat, wil Liberty Media extra aandacht besteden aan de wedstrijden in Azië. "We focussen ons heel erg op de wedstrijden in Azië. We zijn met een aantal steden in gesprek die een Grand Prix willen organiseren" , zegt Bratches zonder in detail te willen treden. Daarbij wordt dus voornamelijk op stratenraces gefocust, omdat dat volgens Bratches 'balans' geeft aan de Formule 1-kalender. "Wij denken dat er veel behoefte is aan meer stratencircuits op de kalender. Dat geeft een betere balans" , besluit hij.

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"