© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

“Formule 1 lijkt door straffen soms net een kleuterschool”

15 aug. 2018 12:02 René Oudman 1 reacties
De wedstrijdleiding is een veelbesproken onderwerp in het Formule 1-seizoen van 2018. Meermaals kwamen de stewards in opspraak vanwege een straf die zij al dan niet hadden uitgedeeld. Mario Andretti is van mening dat er niet zo spastisch moet worden gedaan. “Laat die lui gewoon lekker racen, het zijn geen kinderen meer.”

“Ik denk dat het goed zou zijn voor de Formule 1 als er een vaste bezetting komt, zoals het geval is in de IndyCar Series. Dat creëert meer verantwoordelijkheidsgevoel, de stewards zullen de rijders elk raceweekend tegen het lijf lopen. Op dit moment is het een komen en gaan van voormalig F1-coureurs en het lijkt erop alsof ze tegen elkaar op proberen te boksen. Wie kan de meeste indruk maken door een straf wel, of juist niet, uit te delen?”

Andretti vermoedt in gesprek met Racingnews365 dat sommige race stewards straffen uitdelen om hun eigen naam in de publiciteit te krijgen. “Moet je eens zien wat ik durf, of juist: moet je eens zien wat ik toesta. Door sommige straffen lijkt de F1 af en toe net een kleuterschool. Ik vond het totaal onnodig dat Kimi Raikkonen werd gestraft voor het tikje op Silverstone. De eerste ronde zal in het autoracen altijd chaotisch zijn en je moet deze jongens toestaan dat ze agressief kunnen zijn. Het is geen groepje kinderen dat voor de eerste keer buiten mag spelen.”

Opzet is volgens de racelegende nimmer in het spel. “Niemand wil de ander er af rijden, dat levert alleen maar schade op. Rijders kunnen het onderling wel oplossen, daar hoeft de wedstrijdleiding zich niet altijd mee te bemoeien. Begrijp me niet verkeerd: als de veiligheid in het geding komt is het prima om te straffen, maar niet ieder wissewasje hoeft wat mij betreft een penalty op te leveren.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen