Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Formule 1 makkelijker voor vrouwen dan Formule 2"

Alfa Romeo-testcoureur Tatiana Calderon is momenteel bezig aan haar eerste seizoen in de Formule 2, maar successen bleven vooralsnog uit. Toch houdt ze het vizier op de Formule 1 gericht, waarin ze naar eigen zeggen misschien wel beter mee kan komen dan in de F2.

De Colombiaanse Tatiana Calderon was de eerste vrouw die de stap naar de Formule 2 wist te maken. Met nog twee raceweekenden te gaan (in Rusland en Abu Dhabi) staat de jongedame nog op nul punten, maar dat wil niet zeggen dat ze haar Formule 1-droom opgeeft. "Het was geen makkelijk seizoen, sterker nog, het was het zwaarste jaar in mijn carrière, maar uiteindelijk leer je van dit soort ervaringen. Op dit toneel vecht je immers voor een plekje in de Formule 1", aldus Calderon in gesprek met het Russische TASS . De 26-jarige is van mening dat vrouwen goed mee kunnen komen in de Formule 1, misschien nog wel beter dan in juniorklassen als de Formule 3 en de Formule 2: "Bepaalde aspecten van de Formule 1 liggen ons als vrouwen wat beter en ik hoop dat ik ooit de kans krijg om dat te bewijzen, waardoor ik deuren kan openen voor de volgende generatie vrouwelijke autocoureurs." De laatste vrouw die tijdens een Formule 1 Grand Prix-weekend actief was, is Susie Wolff. Enkele jaren geleden nam zijn meerdere vrijdagtrainingen voor haar rekening voor het team van Williams.

Kan Max Verstappen verrassen in Rusland? Luister nu naar de nieuwste RacingNews365 podcast, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruit blikken op de Grand Prix van Rusland die komend weekend verreden wordt.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi