'Formule 1 moet meer auto's en jong talent op de grid hebben'

28 jan. 2018 11:17 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 heeft te weinig auto's aan de start staan, waardoor er te weinig competitie is. Dit vindt voormalig F1-kampioen Nigel Mansell. De Brit pleit ook voor meer kansen voor jong talent.

Mansell pleit voor 26 auto's in de Formule 1

De Formule 1 zit de laatsten jaren op slot. Met slechts 20 auto's op de grid is het voor jonge talenten zeer moeilijk om de sport te bereiken. Voormalig wereldkampioen Nigel Mansell wil terugkeren naar een veld van 26 auto's.

Dat moet de spanning ten goede komen, maar moet er ook voor zorgen dat jonge talenten weer kansen krijgen in de Formule 1.

"Zonder minachtend over de F1 te praten, maar de competitie is niet op hetzelfde niveau als in de jaren 80 en 90. We willen 26 auto's op de grid. Er zijn zoveel talentvolle coureurs die nu geen kans hebben", laat Mansell aan Autosport weten.

Mansell
De lengte van de carrière van coureurs is nu twee keer zo lang geworden

Vroeger vielen er met regelmaat coureurs weg door de gevolgen van zware crashes, met zware verwondingen of de dood tot gevolg. Sinds de dodelijke crash van Ayrton Senna is de veiligheid in de sport significant

"Vroeger was er altijd vers bloed in de Formule 1, er waren altijd teams die je een kans boden. Die tijd is voorbij. De FIA heeft uitstekend werk verricht als het aankomt op de veiligheid.

"De lengte van de carrières van coureurs zijn nu twee keer zo lang als vroeger, maar voor veel coureurs betekent dit dat ze nooit de kans krijgen om door te breken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen