Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 moet meer auto's en jong talent op de grid hebben'

De Formule 1 heeft te weinig auto's aan de start staan, waardoor er te weinig competitie is. Dit vindt voormalig F1-kampioen Nigel Mansell. De Brit pleit ook voor meer kansen voor jong talent.

De Formule 1 zit de laatsten jaren op slot. Met slechts 20 auto's op de grid is het voor jonge talenten zeer moeilijk om de sport te bereiken. Voormalig wereldkampioen Nigel Mansell wil terugkeren naar een veld van 26 auto's. Dat moet de spanning ten goede komen, maar moet er ook voor zorgen dat jonge talenten weer kansen krijgen in de Formule 1. "Zonder minachtend over de F1 te praten, maar de competitie is niet op hetzelfde niveau als in de jaren 80 en 90. We willen 26 auto's op de grid. Er zijn zoveel talentvolle coureurs die nu geen kans hebben" , laat Mansell aan Autosport weten.

De lengte van de carrière van coureurs is nu twee keer zo lang geworden

Mansell

Vroeger vielen er met regelmaat coureurs weg door de gevolgen van zware crashes, met zware verwondingen of de dood tot gevolg. Sinds de dodelijke crash van Ayrton Senna is de veiligheid in de sport significant " Vroeger was er altijd vers bloed in de Formule 1, er waren altijd teams die je een kans boden. Die tijd is voorbij. De FIA heeft uitstekend werk verricht als het aankomt op de veiligheid. " De lengte van de carrières van coureurs zijn nu twee keer zo lang als vroeger, maar voor veel coureurs betekent dit dat ze nooit de kans krijgen om door te breken."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'