'Formule 1 moet veranderen anders lopen fans weg'

06 mrt. 2018 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 is saai en te voorspelbaar. Dat is de mening van Franz Tost, teambaas van Toro Rosso. Fans verlangen naar actie op de baan, crashes en onvoorspelbare races.

Teambaas Toro Rosso wil dat Liberty Media ingrijpt

Toro Rosso-teambaas Franz Tost is niet te spreken over de huidige staat van de Formule 1. Races zijn veel te voorspelbaar en de actie op de baan is nihil. Volgens Tost verlangen fans terug naar spannende races en spectaculaire crashes.

"Mensen willen boeiend entertainment zien. Ze willen inhaalacties zien en races met verschillende winnaars en crashes. Natuurlijk wil je geen slachtoffers, maar ze willen weer crashes zien in de F1", laat Tost aan Motorsport-Total weten.

Tost krijgt vaak van vrienden te horen dat de Formule 1 saai en voorspelbaar is. 

"Ik moet vaak horen wat mijn vrienden zeggen. Die roepen dan dat ze vroeger altijd de eerste ronden keken omdat er wel een startcrash of ongeval was. Nu zijn er zelfs geen ongevallen meer." 

Tost is het daarmee eens. "Dat is hoe het is. Ofwel accepteer je deze situatie, of je grijpt in en geeft de fans wat ze willen. Anders verliezen ze hun interesse in de Formule 1." 

Franz Tost ziet de noodzaak om de Formule 1 te veranderen. Daarbij moet het gaan om een radicale verandering, maar liggen de topteams dwars.

"Natuurlijk willen de teams met de grote budgetten niets veranderen, maar dat is niet nieuw binnen de F1. Als Liberty Media niet verandert dan ben ik ervan overtuigd dat we tegen 2022 of 2023 grote problemen hebben." 

De Formule 1 is volgens Tost niet spectaculair genoeg. De laatste race van 2017, in Abu Dhabi, neemt hij daarbij als voorbeeld.

"Herinnert iemand zich de GP van Abu Dhabi nog? Als we zulke races hebben is er niemand meer geïnteresseerd in de Formule 1. We moeten meer laten zien." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen