Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2021

Formule 1 niet van plan om nieuwe regels nog een jaar langer uit te stellen

Italiaanse media meldden deze ochtend dat de Formule 1 overweegt om de uitgebreide regelveranderingen opnieuw een jaar vooruit te schuiven, vanwege het coronavirus en de daaruit vloeiende gevolgen. Het zou slecht nieuws zijn voor hun eigen Ferrari, dat hoopte het desastreuze 2020-jaar snel achter zich te kunnen laten. RacingNews365 heeft uit bronnen echter vernomen dat er helemaal geen plannen zijn om de intrede van de nieuwe regels nog verder te vertragen.

Sakhir Start 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De grootste sportkrant van Italië, de Gazzetta dello Sport, schrijft dat de Formule 1-organisatie en teams overwegen om de huidige regels nog een jaar langer aan te houden. Dat zou betekenen dat de F1-teams ook in 2022 nog in actie zullen komen met slechts licht gewijzigde bolides ten opzichte van het afgelopen en het aankomende seizoen. Voorlopig is het idee nog om in 2022 in actie komen met compleet nieuw ontworpen wagens, maar om kosten te besparen zouden de regels mogelijk wederom een jaar naar voren opschuiven.

In 2020 kwamen de F1-teams en Formule 1-organisatie overeen dat men in plaats van 2021 pas in 2022 gebruik zal maken van de nieuwe bolides. Zo konden vooral de kleinere teams veel kosten besparen, wat zeer welkom was aangezien de Covid19-crisis veel teams hard heeft geraakt. Doordat de crisis zich in 2021 nog steeds voortzet, is men volgens de Italiaanse sportkrant nu aan het overwegen om de huidige regels in de Formule 1 ook voor 2022 aan te houden.

Dinsdag werd namelijk bekend dat de Formule 1-kalender van 2021 is aangepast en de verwachting is dat er gedurende het seizoen nog meer wijzigingen zullen volgen in verband met het Covid19-virus. De onzekerheid van de kalender zorgt ook voor financiële onzekerheid, doordat het nog maar afwachten is of er races met publiek plaats zullen vinden in 2021. Een andere reden van het mogelijke uitstel van de nieuwe regels, is het feit dat de Covid19-regels in Groot-Brittannië op het moment weer steviger zijn geworden.

De meeste F1-teams hebben hun fabrieken in Groot-Brittannië gevestigd en het is nog maar afwachten of zij in de komende weken aan het werk kunnen blijven. Mocht dit niet het geval zijn, zal dit voor de meeste teams een reden geven om vóór uitstel van de nieuwe regels en bolides te stemmen.

Dat zou grote gevolgen hebben voor de Scuderia. De Gazzetta kopt woensdag niet voor niks de titel 'Rood Alarm' in de krant. Ferrari had de zaken met de 2020-wagen namelijk niet op orde en in 2021 mag er slechts weinig veranderd worden aan de wagen ten opzichte van de 2020-bolide. Dat betekent dat Ferrari de gebeten hond lijkt te zijn in zowel 2021 als 2022. De Scuderia en teambaas Mattia Binotto hebben namelijk al meerdere keren aangegeven vol in te zetten op de nieuwe bolide van 2022.

Een jaar uitstel van de nieuwe regels zou Ferrari naar alle waarschijnlijkheid dan ook zeer slecht uitkomen. Dan zou de Scuderia in de komende twee seizoenen zomaar in het middenveld kunnen blijven hangen.

RacingNews365 heeft navraag gedaan en heeft uit hooggeplaatste bronnen echter vernomen dat er geen plannen zijn om de regels uit te stellen. Het zou ook niet logisch zijn, omdat het budgetplafond er al voor zorgt dat er veel geld wordt bespaard door de teams. Of er nu dit of volgend jaar een nieuwe wagen moet worden ontworpen, het zal met (nagenoeg) hetzelfde budget moeten gebeuren. Het nogmaals uitstellen van de nieuwe regels heeft dus financieel gezien weinig tot geen extra effect.

Update: 11:00
Zoals deze website eerder al meldde, heeft nu ook een woordvoerder van de Formule 1 de geruchten ontkracht. De suggestie dat we de regels willen uitstellen, is compleet verkeerd. De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de competitie te verbeteren en de fans mooiere races te geven. Gecombineerd met de nieuwe financiële regels zal het de Formule 1 verbeteren en een sterker en gezonder business model met zich meebrengen voor iedereen in de sport.

Met medewerking van Dieter Rencken.

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels