Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 overweegt een andere startopstelling

Voor de ontwikkeling van de sport is het natuurlijk altijd goed om bepaalde zaken eens tegen het licht te houden. Zo blijkt de Formule 1 serieus te overwegen om de startopstelling in de toekomst te gaan veranderen.

Al jaren is de huidige startopstelling een vertrouwd beeld in de Formule 1. De coureurs stellen zich keurig twee aan twee op waarbij de ene net iets voor de ander staat om daarmee het verschil in positie tijdens de kwalificatie te benadrukken. Toch komt hier misschien binnenkort een einde aan. Voormalig hoofd technische zaken bij Williams, Pat Symonds, heeft laten weten dat de F1 serieus gaat onderzoeken of een andere startopstelling mogelijk is. Symonds is tegenwoordig werkzaam als F1 adviseur en verklapte tijdens de autosportbeurs in Birmingham het volgende hierover.

"In de Formule 1 hebben we al een aantal jaren de verspringende grid opstelling. Zo was het vroeger niet altijd. Er was een tijd dat twee wagens zij aan zij stonden en zelfs nog een tijd dat er vier auto's naast elkaar stonden op de grid. Wat gebeurt er als we het opnieuw op die manier gaan doen?" Symonds is zich ervan bewust dat veranderingen niet altijd ten gunste zijn van de sport en wil dit dan ook eerst in een virtuele omgeving aan uittesten. "Dit geeft ons de kans om dingen te proberen die je niet op een eenvoudige manier kunt simuleren. Het gaat ons vooral om het effect tijdens de eerste drie ronden. Krijgen we dan meer spanning in de eerste ronde of wordt het een complete chaos?" "Door dit te testen en naar de statistieken te kijken komen we hierachter. Dan kunnen we op basis van deze harde bewijzen een beslissing nemen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi