Formule 1 overweegt een andere startopstelling

13 jan. 2018 13:40 Wanda Bisschop 1 reacties
Voor de ontwikkeling van de sport is het natuurlijk altijd goed om bepaalde zaken eens tegen het licht te houden. Zo blijkt de Formule 1 serieus te overwegen om de startopstelling in de toekomst te gaan veranderen.

Startopstelling gaat mogelijk op de schop

Al jaren is de huidige startopstelling een vertrouwd beeld in de Formule 1. De coureurs stellen zich keurig twee aan twee op waarbij de ene net iets voor de ander staat om daarmee het verschil in positie tijdens de kwalificatie te benadrukken.

Toch komt hier misschien binnenkort een einde aan. Voormalig hoofd technische zaken bij Williams, Pat Symonds, heeft laten weten dat de F1 serieus gaat onderzoeken of een andere startopstelling mogelijk is.

Symonds is tegenwoordig werkzaam als F1 adviseur en verklapte tijdens de autosportbeurs in Birmingham het volgende hierover.

"In de Formule 1 hebben we al een aantal jaren de verspringende grid opstelling. Zo was het vroeger niet altijd. Er was een tijd dat twee wagens zij aan zij stonden en zelfs nog een tijd dat er vier auto's naast elkaar stonden op de grid. Wat gebeurt er als we het opnieuw op die manier gaan doen?"

Symonds is zich ervan bewust dat veranderingen niet altijd ten gunste zijn van de sport en wil dit dan ook eerst in een virtuele omgeving aan uittesten.

"Dit geeft ons de kans om dingen te proberen die je niet op een eenvoudige manier kunt simuleren. Het gaat ons vooral om het effect tijdens de eerste drie ronden. Krijgen we dan meer spanning in de eerste ronde of wordt het een complete chaos?"

"Door dit te testen en naar de statistieken te kijken komen we hierachter. Dan kunnen we op basis van deze harde bewijzen een beslissing nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen