© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1 overweegt ingrijpende veranderingen aan raceweekenden

06 jun. 2018 13:09 Jan van der Burgt 3 reacties
De Formule 1 overweegt alle opties met betrekking tot het aanpassen van het format van een raceweekend voor 2021. Daarbij schakelt het de hulp in van de fans.

'We kijken naar de mogelijkheid van meer en kortere races'

Formule 1's sporting director Steve Nielsen geeft aan dat er gekeken wordt naar het wijzigen van de opzet van een Formule 1-weekend. Daarbij schakelt de Formule 1-fans in hun om hun visie op de sport te delen.

Nielsen geeft aan dat er onder andere gekeken wordt naar de mogelijkheid om de totale trainingstijd terug te brengen, de races korter te maken, en meerdere races in één weekend te introduceren:

"We hebben daar natuurlijk onze eigen ideeën over, maar we zijn ook heel benieuwd hoe de fans daarover denken. Er was sprake van een afname van het aantal actieve volgers van de sport en hoewel dat niet langer het geval is, moet de sport blijven veranderen om een breder en jonger publiek aan te spreken", aldus Nielsen.

Met het inkorten van een Formule 1-weekend snijdt het mes volgens Nielsen mogelijk aan twee kanten:

"De kosten worden teruggedrongen zonder een radicale budgetlimiet en daarnaast wordt de werkdruk voor de monteurs een stuk lager. Waarom zouden we ze tot twaalf uur 's nachts aan die auto's laten sleutelen? Het publiek krijgt daar niets van mee."

"Als we de Formule 1 zouden laten zoals het nu is, dan zijn er nog maar heel weinig mensen over die bewust zullen kiezen voor een carrière in deze sport", besluit Nielsen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen