Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-pagina veroorzaakt woede in VS door Facebook-bericht

Boosheid onder Amerikaanse autosportfans: een controversieel bericht op de officiële Facebook-pagina van de Formule 1 heeft behoorlijk wat reacties opgeleverd. In het bericht wordt specifiek aan Formule 1-fans uit de staat Indiana gevraagd waarom zij de koningsklasse boven de IndyCar Series stellen.

De IndyCar Series is de meest vooraanstaande raceklasse in de Verenigde Staten. In de staat Indiana wordt bovendien de belangrijkste wedstrijd van het jaar gereden, de Indianapolis 500. In het verleden probeerde de Formule 1 voet aan wal te zetten op de Indianapolis Motor Speedway, de baan waarop de Indy 500 wordt verreden.

Erg succesvol was de F1 niet in Indiana, de sport schoot zichzelf bovendien in de voet door het bandendebacle van 2005. Destijds gingen er maar zes van de twintig rijders van start in de Amerikaanse Grand Prix, omdat het rubber van fabrikant Michelin niet veilig genoeg was om mee te racen op de Indianapolis Motor Speedway. De tekst in het veelbesproken bericht luidt: "Oproep aan alle Formule 1-fans uit Indiana: we zijn op zoek naar mensen waaraan we vragen kunnen stellen voor een video-item over waarom Hoosiers (bijnaam voor inwoners van Indiana, red.) de Formule 1 leuker vinden dan de IndyCar Series. Wat vinden ze per definitie zo speciaal?" Onder het bericht staan reacties als 'nog nooit zo'n idiote vraag gehoord', 'de Formule 1 is waarschijnlijk gewoon bang voor de IndyCar Series' en 'die twee klassen zijn toch helemaal niet met elkaar te vergelijken?'.

https://www.facebook.com/Formula1/posts/1259030647587248?comment_tracking=("tn":"O")

Calling all Indiana F1 fans! 📢 We're looking for passionate F1 devotees who are from the heart of IndyCar racing -... Geplaatst door F1 op  Maandag 21 januari 2019

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden