© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Formule 1 race op Assen stap dichterbij

26 jan. 2018 13:12 Ruud Dimmers 0 reacties
Het TT circuit van Assen is weer een stap dichterbij de organisatie van een Formule 1 race. De FIA sprak een positief oordeel uit over het circuit en de accommodatie. Er zouden slechts kleine aanpassingen nodig zijn aan het circuit om de benodigde licentie te verkrijgen.

Assen ontvangt positieve beoordeling van FIA

FIA-racedirecteur Charlie Whiting bezocht het circuit van Assen vorige week en toonde zich onder de indruk van het circuit en de faciliteiten. Dit meldt het circuit in een persbericht.

"Het TT Circuit Assen heeft een positieve beoordeling ontvangen van Charlie Whiting. Hji gaf aan zeer onder de indruk te zijn van het circuit en de uitstekende staat van het onderhoud."

"Met het doorvoeren van enkele, relatief eenvoudige, aanpassingen voldoet het circuit aan alle gestelde eisen om een Grade 1-licentie te verkrijgen."

Deze Grad 1-licentie is nodig om een Formule 1 race te kunnen organiseren. Voorzitter Arjan Bos raamt de kosten voor de benodigde aanpassingen aan het circuit op slechts twee miljoen euro. 

Het gaat daarbij aan aanpassingen aan vangrails, kerbstones en Tecpro Barriers. Ter geruststelling van de MotoGP-liefhebber: Het circuit zelf blijft nagenoeg intact en de lay-out blijft behouden.

Bos laat weten dat er nog wel wat stappen gezet moeten worden voordat er een Formule 1 Grand Prix van Nederland georganiseerd kan worden en schat de kansen op 50% in.

"We zijn er nog lang niet, maar het is mooi om te horen hoe positief Whiting is over ons circuit. Onze doelstelling is om de Formule 1 binnen drie jaar naar Nederland te halen. Ik schat de kansen momenteel op 50/50 in", laat Bos weten. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen