Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ayrton Senna

Formule 1 rouwt om inktzwart Grand Prix-weekend

Elke jaar wordt op 30 april en 1 mei uitgebreid stil gestaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen van dat ene Formule 1-weekend. Na jaren zonder een dode in de Formule 1, werd de sport in 1994 tot twee keer toe hard getroffen.

Senna Imola 94
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

We schrijven de Formule 1 Grand Prix van San Marino in 1994. Het weekend gaat de boeken in als niks minder dan een horrorweekend. De ene na de andere verschrikkelijke crash vindt voor de ogen van de Tifosi plaats.

Op 1 mei 1994 laat Formule 1-legende Ayrton Senna het leven tijdens de race die hij aanvoert, vóór Michael Schumacher. In Tamburello echter vliegt hij volgas rechtdoor de muur in. Reddingspogingen naast de auto mogen niet baten. Senna overlijdt, de Formule 1 nog dieper in rouw dompelend.

In het wrak, de Williams FW16 wordt de Oostenrijkse vlag gevonden. Het is de vlag die Senna in de cockpit had meegenomen, ongetwijfeld om hem als eerbetoon aan Roland Ratzenberger te tonen na de race.

			© XPB
	© XPB

Ook op het circuit van Imola zelf zijn de F1-fans Ratzenberger nog niet vergeten (foto 2021).


Ratzenberger, een debutant die zijn Formule 1-droom op 33-jarige leeftijd bij Simtek uit zag komen, verongelukte dodelijk op de zaterdag van dat verschrikkelijke weekend. De beelden waarop te zien is hoe Senna een dag voor eigen overlijden vol afgrijzen zijn gezicht van de televisieschermen afwendt, staat vele fans op het netvlies gegrift.

Twee coureurs lieten het leven. De één gelauwerd als misschien wel de beste Formule 1-coureur aller tijden, de ander als een veel minder bekende, maar oh zo sympathieke liefhebber. De twee worden nog altijd gemist, zoveel blijkt maar weer als dit weekend de hele F1 stilstaat bij dat bewuste weekend.

Bekijk de vele berichten vanuit de F1 hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"