Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ayrton Senna

Formule 1 rouwt om inktzwart Grand Prix-weekend

Elke jaar wordt op 30 april en 1 mei uitgebreid stil gestaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen van dat ene Formule 1-weekend. Na jaren zonder een dode in de Formule 1, werd de sport in 1994 tot twee keer toe hard getroffen.

Senna Imola 94
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

We schrijven de Formule 1 Grand Prix van San Marino in 1994. Het weekend gaat de boeken in als niks minder dan een horrorweekend. De ene na de andere verschrikkelijke crash vindt voor de ogen van de Tifosi plaats.

Op 1 mei 1994 laat Formule 1-legende Ayrton Senna het leven tijdens de race die hij aanvoert, vóór Michael Schumacher. In Tamburello echter vliegt hij volgas rechtdoor de muur in. Reddingspogingen naast de auto mogen niet baten. Senna overlijdt, de Formule 1 nog dieper in rouw dompelend.

In het wrak, de Williams FW16 wordt de Oostenrijkse vlag gevonden. Het is de vlag die Senna in de cockpit had meegenomen, ongetwijfeld om hem als eerbetoon aan Roland Ratzenberger te tonen na de race.

			© XPB
	© XPB

Ook op het circuit van Imola zelf zijn de F1-fans Ratzenberger nog niet vergeten (foto 2021).


Ratzenberger, een debutant die zijn Formule 1-droom op 33-jarige leeftijd bij Simtek uit zag komen, verongelukte dodelijk op de zaterdag van dat verschrikkelijke weekend. De beelden waarop te zien is hoe Senna een dag voor eigen overlijden vol afgrijzen zijn gezicht van de televisieschermen afwendt, staat vele fans op het netvlies gegrift.

Twee coureurs lieten het leven. De één gelauwerd als misschien wel de beste Formule 1-coureur aller tijden, de ander als een veel minder bekende, maar oh zo sympathieke liefhebber. De twee worden nog altijd gemist, zoveel blijkt maar weer als dit weekend de hele F1 stilstaat bij dat bewuste weekend.

Bekijk de vele berichten vanuit de F1 hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?