Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Formule 1-seizoen 2019 begint op 17 maart

Het seizoen 2018 is nog in volle gang, maar achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan de kalender voor de volgende jaargang.

Zoals gebruikelijk trapt de Formule 1 af op het semi-stratencircuit van Melbourne in Australië: in 2019 zal het openingsweekend een week eerder plaatsvinden dan dat dit jaar het geval was.

Zo weet organisator Andrew Westacott te bevestigen tegenover het Australische medium The Herald Sun. “Het is geweldig om liefst acht maanden voor het evenement plaatsvindt, een datum aan te kondigen. Hopelijk is dit voor veel mensen een extra stimulans om de trip naar Melbourne en de staat Victoria te maken”, spreekt Westacott.

De seizoensstart van dit jaar vond plaats op 25 maart, volgend jaar mogen de coureurs voor de openingsrace aantreden op zondag 17 maart. De verschuiving heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de start van de Australian Football-competitie, die anders gelijktijdig met het Grand Prix-weekend zou zijn.

Hoeveel races er in 2019 worden gehouden is nog niet bekend: naar verluidt wordt de kalender uitgebreid met een race in de Amerikaanse stad Miami. Een mogelijke GP van Nederland zal vermoedelijk niet eerder dan in 2020 plaatsvinden.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto