© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1-seizoen 2019 begint op 17 maart

03 jul. 2018 07:15 René Oudman 0 reacties
Het seizoen 2018 is nog in volle gang, maar achter de schermen wordt er al druk gewerkt aan de kalender voor de volgende jaargang.

Australische Grand Prix volgend jaar een week vroeger

Zoals gebruikelijk trapt de Formule 1 af op het semi-stratencircuit van Melbourne in Australië: in 2019 zal het openingsweekend een week eerder plaatsvinden dan dat dit jaar het geval was.

Zo weet organisator Andrew Westacott te bevestigen tegenover het Australische medium The Herald Sun. “Het is geweldig om liefst acht maanden voor het evenement plaatsvindt, een datum aan te kondigen. Hopelijk is dit voor veel mensen een extra stimulans om de trip naar Melbourne en de staat Victoria te maken”, spreekt Westacott.

De seizoensstart van dit jaar vond plaats op 25 maart, volgend jaar mogen de coureurs voor de openingsrace aantreden op zondag 17 maart. De verschuiving heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de start van de Australian Football-competitie, die anders gelijktijdig met het Grand Prix-weekend zou zijn.

Hoeveel races er in 2019 worden gehouden is nog niet bekend: naar verluidt wordt de kalender uitgebreid met een race in de Amerikaanse stad Miami. Een mogelijke GP van Nederland zal vermoedelijk niet eerder dan in 2020 plaatsvinden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen