Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-seizoen van Williams dreigt als nachtkaars uit te gaan

Welgeteld zeven puntjes heeft de beroemde stal van Williams in het Formule 1-seizoen 2018 tot dusver gescoord. Lance Stroll werd achtste in Azerbeidzjan en negende in Italië, Sergey Sirotkin erfde in die laatstgenoemde race het laatste puntje. Ter vergelijk: vier jaar geleden beschikte Williams na zestien races over 216 punten, 209 meer dan dat ze nu hebben.

Wonderen mogen er van Williams in de laatste vijf Grands Prix van dit seizoen niet worden verwacht. De Britse stal kruipt hopeloos achter de feiten aan en het jaar dreigt als een nachtkaars uit te gaan.

Dat meent Stroll. De Canadees laat tijdens de officiële FIA-persconferentie op donderdagmiddag (Japanse tijd) weten dat Williams voor het restant van 2018 niet van plan is om upgrades te introduceren, waardoor ze waarschijnlijk strak achteraan blijven rijden. "We gaan natuurlijk alles op alles zetten om de balans van de wagen te verbeteren en het maximale uit de bolide te persen", zegt Stroll met de moed der wanhoop. In Rusland kon de Canadees het enkel opnemen tegen de McLarens, die ook al zo verschrikkelijk slecht voor de dag komen in het lopende seizoen. "Ik kon Fernando Alonso volgen, afgelopen weekend in Sotsji. Door de kenmerken van de baan was het echter een onmogelijke klus om hem in te halen", baalt de bijna twintigjarige Stroll.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi