© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1-seizoen van Williams dreigt als nachtkaars uit te gaan

04 okt. 2018 17:30 René Oudman 0 reacties
Welgeteld zeven puntjes heeft de beroemde stal van Williams in het Formule 1-seizoen 2018 tot dusver gescoord. Lance Stroll werd achtste in Azerbeidzjan en negende in Italië, Sergey Sirotkin erfde in die laatstgenoemde race het laatste puntje. Ter vergelijk: vier jaar geleden beschikte Williams na zestien races over 216 punten, 209 meer dan dat ze nu hebben.

Wonderen mogen er van Williams in de laatste vijf Grands Prix van dit seizoen niet worden verwacht. De Britse stal kruipt hopeloos achter de feiten aan en het jaar dreigt als een nachtkaars uit te gaan.

Dat meent Stroll. De Canadees laat tijdens de officiële FIA-persconferentie op donderdagmiddag (Japanse tijd) weten dat Williams voor het restant van 2018 niet van plan is om upgrades te introduceren, waardoor ze waarschijnlijk strak achteraan blijven rijden. "We gaan natuurlijk alles op alles zetten om de balans van de wagen te verbeteren en het maximale uit de bolide te persen", zegt Stroll met de moed der wanhoop.

In Rusland kon de Canadees het enkel opnemen tegen de McLarens, die ook al zo verschrikkelijk slecht voor de dag komen in het lopende seizoen. "Ik kon Fernando Alonso volgen, afgelopen weekend in Sotsji. Door de kenmerken van de baan was het echter een onmogelijke klus om hem in te halen", baalt de bijna twintigjarige Stroll.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen