Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 stelt tweede training uit na beraad tussen F1-coureurs- en teambazen

De tweede vrije training is uitgesteld met een kwartier. Op het circuit van Djedda heeft de Formule 1 alle coureurs en teambazen bijeen geroepen. Dit gebeurde vlak voor VT2. Waar over gepraat werd, is onduidelijk, maar ligt voor de hand.

Enkele minuten voor aanvang van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië zitten er nog geen coureurs in de auto's Die zijn samen met de teambazen bijeengeroepen door de Formule 1-organisatie. Het ligt voor de hand dat men sprak over de de gebeurtenissen elders in Djedda. Daar staat een groot complex in brand, naar verluidt een oliedepot van Aramco, hoofdsponsor van de Formule 1. Er gaan onbevestigde berichten rond dat daar een explosie aan vooraf is gegaan en dat er mogelijk zelfs sprake was van een aanval op het complex.

Veel onduidelijkheid

Over de inhoud van die gesprekken is echter niets naar buiten gekomen, maar op het moment dat de training eigenlijk had moeten beginnen, gaf de F1-organisatie aan dat de training met een kwartier uitgesteld is. De reden waarom wordt daarbij niet genoemd en of het direct te maken heeft met de gebeurtenissen buiten het circuit wordt ook niet aangegeven. Update: De vrije training is om 18:15 uur Nederlandse tijd daadwerkelijk van start gegaan. RacingNews365 heeft begrepen van een ingewijde bron begrepen dat het weekend gewoon doorgaat zoals gepland. Om 20:00 uur Nederlandse tijd zal er wel een nieuwe meeting plaatsvinden.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen