Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Formule 1 stelt tweede training uit na beraad tussen F1-coureurs- en teambazen

De tweede vrije training is uitgesteld met een kwartier. Op het circuit van Djedda heeft de Formule 1 alle coureurs en teambazen bijeen geroepen. Dit gebeurde vlak voor VT2. Waar over gepraat werd, is onduidelijk, maar ligt voor de hand.

Verstappen Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Enkele minuten voor aanvang van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië zitten er nog geen coureurs in de auto's Die zijn samen met de teambazen bijeengeroepen door de Formule 1-organisatie.

Het ligt voor de hand dat men sprak over de de gebeurtenissen elders in Djedda. Daar staat een groot complex in brand, naar verluidt een oliedepot van Aramco, hoofdsponsor van de Formule 1. Er gaan onbevestigde berichten rond dat daar een explosie aan vooraf is gegaan en dat er mogelijk zelfs sprake was van een aanval op het complex.

Veel onduidelijkheid

Over de inhoud van die gesprekken is echter niets naar buiten gekomen, maar op het moment dat de training eigenlijk had moeten beginnen, gaf de F1-organisatie aan dat de training met een kwartier uitgesteld is. De reden waarom wordt daarbij niet genoemd en of het direct te maken heeft met de gebeurtenissen buiten het circuit wordt ook niet aangegeven.

Update: De vrije training is om 18:15 uur Nederlandse tijd daadwerkelijk van start gegaan. RacingNews365 heeft begrepen van een ingewijde bron begrepen dat het weekend gewoon doorgaat zoals gepland. Om 20:00 uur Nederlandse tijd zal er wel een nieuwe meeting plaatsvinden.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen