Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-team Ferrari presenteert nieuwe bolide

Ferrari heeft op de thuisbasis in Maranello de nieuwe bolide gepresenteerd. Met de SF90 moeten Sebastian Vettel en Charles Leclerc de jacht op Lewis Hamilton en Mercedes openen.

Geheel volgens verwachting is de nieuwe bolide in een donkerdere rood-tint gestoken, geheel in lijn wat we op de MotoGP-Ducati's van eveneens Italiaans makelij zagen. De logo's van het anti-tabaksinitiatief Mission Winnow prijken veelvuldig en opzichtiger dan vorig jaar op de auto, bovendien zijn deze niet wit maar zwart.

Toch is er veel veranderd binnen de Scuderia . Oudgediende Kimi Raikkonen heeft plaatsgemaakt voor de jonge Charles Leclerc (21), een voor het behoudende Ferrari zeer atypische actie. Teambaas Maurizio Arrivabene moest afgelopen winter het veld ruimen ten faveure van Mattio Binotto. Menigeen vraagt zich af of die interne verschuivingen hun weerslag zullen hebben op het nieuwe seizoen. Waar Raikkonen de deur werd gewezen, mocht kopman Vettel uiteraard aanblijven. De Duitser tekende in de nazomer van 2017 een meerjarig contract dat hem sowieso tot en met het einde van volgend jaar bij Ferrari houdt. Vettel gaat zijn vijfde dienstjaar bij de Italiaanse stal tegemoet. In de afgelopen twee seizoenen werd de 31-jarige Duitser telkens vicekampioen achter Hamilton. De andere grote vraag is of Leclerc is opgewassen tegen Vettel, of andersom. Vettel lijkt niet langer meer de logische nummer-één-rijder te zijn. De man afkomstig van Sauber wordt gezien als een supertalent en het is volgens velen niet voor niets dat Ferrari hem nu al in de rode bolide zet. De Ferrari SF90 maakt zondagochtend zijn eerste meters op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Scuderia heeft namelijk een filmdag ingepland in Noord-Spanje en mag dus exact honderd kilometer, oftewel 21 rondjes op het Spaanse asfaltlint, rijden.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'