Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 team Haas niet blij met Antonio Giovinazzi

De kans dat we Antonio Giovinazzi terug gaan zien bij het Formule 1 team van Haas is uiterst klein. Teambaas Steiner liet weten dat de Italiaan geen positieve invloed had op het team.

Antonio Giovinazzi kwam als Ferrari-junior tijdens zeven vrije trainingen in actie voor het F1-team van Haas. Dit ging met wisselend succes, want de Italiaan crashte diverse keren. Ondanks het verzoek van Ferrari om Giovinazzi in 2018 weer in te zetten, gaat Haas F1 hier niet op in. Teambaas Steiner laat weten dat Giovinazzi geen positieve bijdrage leverde aan het team. " Ik denk niet dat het onze coureurs heeft geholpen", laat hij aan Ekstra Blader weten. " Ik kan niet zeggen hoe negatief het was, maar het was zeker niet positief. We bekijken volgend jaar wat we doen, maar we hebben hier nog niet over gesproken."

Antonio Giovinazzi is nu toegevoegd aan de line-up van Sauber waar hij als test- en reservecoureur in actie komt. Zo krijgt hij tijdens diverse vrije trainingen de kans om zichzelf meer te ontwikkelen en ervaring op te doen. Steiner erkent dat Ferrari aan Haas vroeg om Giovinazzi een racecontract te geven voor 2018. De Italiaanse renstal kreeg een duidelijk nee als antwoord. " Ze hebben dat gevraagd, maar je krijgt niet altijd wat je vraagt. Ze hebben ons niet onder druk gezet en wij hebben ze ook direct laten weten dat we al twee coureurs hebben voor 2018.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi