© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1 team Haas niet blij met Antonio Giovinazzi

05 dec. 2017 11:02 Ruud Dimmers 0 reacties
De kans dat we Antonio Giovinazzi terug gaan zien bij het Formule 1 team van Haas is uiterst klein. Teambaas Steiner liet weten dat de Italiaan geen positieve invloed had op het team.

Haas F1: 'Aanwezigheid Giovinazzi niet positief voor het team'

Antonio Giovinazzi kwam als Ferrari-junior tijdens zeven vrije trainingen in actie voor het F1-team van Haas. Dit ging met wisselend succes, want de Italiaan crashte diverse keren.

Ondanks het verzoek van Ferrari om Giovinazzi in 2018 weer in te zetten, gaat Haas F1 hier niet op in. Teambaas Steiner laat weten dat Giovinazzi geen positieve bijdrage leverde aan het team.

"Ik denk niet dat het onze coureurs heeft geholpen", laat hij aan Ekstra Blader weten.

"Ik kan niet zeggen hoe negatief het was, maar het was zeker niet positief. We bekijken volgend jaar wat we doen, maar we hebben hier nog niet over gesproken."

Antonio Giovinazzi is nu toegevoegd aan de line-up van Sauber waar hij als test- en reservecoureur in actie komt. Zo krijgt hij tijdens diverse vrije trainingen de kans om zichzelf meer te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Steiner erkent dat Ferrari aan Haas vroeg om Giovinazzi een racecontract te geven voor 2018. De Italiaanse renstal kreeg een duidelijk nee als antwoord.

"Ze hebben dat gevraagd, maar je krijgt niet altijd wat je vraagt. Ze hebben ons niet onder druk gezet en wij hebben ze ook direct laten weten dat we al twee coureurs hebben voor 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen