© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1-team McLaren verlegt focus naar 2019

07 aug. 2018 14:45 René Oudman 1 reacties
Voor het zoveelste achtereenvolgende Formule 1-seizoen verloopt de jaargang niet zoals Fernando Alonso van tevoren had gewenst. De Spanjaard, inmiddels 37 jaar oud, hobbelt achter de feiten aan en ziet McLaren nog altijd rommelen in de marge. Toch houdt de tweevoudig wereldkampioen hoop. "We hebben keihard aan oplossingen gewerkt."

Alonso blonk uit met een vijfde plaats tijdens de seizoensouverture in Australië, maar zakte gaandeweg het seizoen vorderde weg. Renault en Haas zijn structureel sneller dan de Britse stal, Force India en Toro Rosso weten de oranje brigade het leven bij tijd en wijle zuur te maken. Dan is er ook nog Charles Leclerc in de bordeauxrood-met-witte Sauber, die zijn puntjes meepakt.

“We werken heel hard om de tekortkomingen van de wagen te achterhalen. In Barcelona hebben we een nieuw pakket gelanceerd, waarbij onder meer een neus was inbegrepen. Aldaar presteerden we iets beter. Na de GP van Monaco vielen we juist weer een beetje terug, omdat de auto niet goed genoeg is", analyseert Alonso op de officiële website van de Formule 1.

"In drie achtereenvolgende eerste vrije trainingen hebben we keihard aan aerodynamische oplossingen gewerkt. Dat was misschien niet ideaal voor dat weekend, maar het leverde wel bakken met informatie op. Op dit moment weten we exact wat we moeten doen. Er komen nog wat upgrades aan, maar zeventig procent van onze aandacht gaat uit naar de wagen voor 2019."

Of Alonso zelf achter het stuur van die wagen plaatsneemt, is nog onduidelijk. De Spanjaard heeft zijn contract nog niet verlengd en lijkt een overstap naar de Verenigde Staten te overwegen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen