© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1-team Williams zoekt naar resetbutton

10 aug. 2018 16:10 Ruud Dimmers 2 reacties
De resultaten van het F1-team van Williams vallen anno 2018 zwaar tegen. Het team is afgegleden naar de achterste regionen van de Formule 1-grid en bezet de laatste plaats in het WK. Tijd voor verandering, aldus teambaas Claire Williams.

Claire Williams is schuldbewust en trekt zich de situatie van haar F1-team erg aan. Enkele jaren geleden stonden Felipe Massa en Valtteri Bottas nog op het podium, maar dit seizoen zijn Lance Stroll en Sergey Sirotkin te vinden in de achterhoede. In gesprek met de officiële F1-site vertelt Williams over haar reddingsplan voor het team.

"Je valt niet ineens terug van het vijfde team, tot het laatste team zonder dat je problemen en tekortkomingen hebt binnen je organisatie. We zijn ons er van bewust dat we deze hebben. Deze winter kozen we voor een agressieve strategie, omdat we voelden dat dit noodzakelijk was. Dit pakte niet goed voor ons uit en daar bovenop gingen we de mist in met de aerodynamica van onze auto. Dat kan je overkomen, maar het is wat het is nu."

"Het slechtste wat je kan doen is in paniek raken. Je moet de tijd nemen om te analyseren en je tekortkomingen op alle gebieden in kaart te brengen. Dat proces hebben we nu doorlopen. Vanuit dat oogpunt is dat positief en het biedt ons de kans om vanaf een ijkpunt de weg weer naar boven in te slaan."

In de snelle wereld van Formule 1 is stilstand achteruitgang. Dit jaar lijkt Williams stil te staan in haar ontwikkeling. De bolide is slecht, de upgrades brengen voorlopig geen oplossing en het seizoen is al ruim over de helft. Williams pleit ervoor om een gecontroleerde herstructurering door te voeren binnen het team.

"We willen onze problemen intern oplossen. Mensen onderschatten de tijd die nodig is om een Formule 1-team te resetten. Daar komt heel wat meer bij kijken dan mensen te ontslaan, want het ligt nooit aan één persoon alleen. Je kan je team niet in een keer herstructureren. Je moet het per gebied bekijken en analyseren. Ligt het aan de mensen, de middelen, de structuur of het proces?"

"We nemen nu beslissingen op basis van onze analyses. Iedereen moet data gestuurd zijn binnen het team. Het moeten geen emotionele beslissingen zijn, want in dat geval neem je de verkeerde beslissingen. Het proces moet rustig verlopen, omdat het een grote organisatie is die je wil veranderen. Als we dat goed doen, dan kunnen we onze koers veranderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen