Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Formule 1-teambazen kiezen de beste tien coureurs van het jaar

Alle Formule 1-bazen, op Mattia Binotto na, hebben hun lijst met de tien beste Formule 1-coureurs van 2020 opgesteld. Drie namen steken er met kop en schouders bovenuit: Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Net als vorig jaar heeft de Formule 1 alle teambazen gevraagd om een top tien te maken van de beste coureurs van het jaar. Net als in 2019 was het Lewis Hamilton die bovenaan de lijst stond en gevolgd werd door Max Verstappen en Charles Leclerc. Het verschil tussen de Nederlander en de Brit was in 2020 echter wel iets kleiner. Overigens deed Binotto

Hamilton kreeg in 2020 weliswaar meer punten dan in 2019, voor Verstappen geldt dat ook. Hij liep zelfs in op de Brit. Ook voor Charles Leclerc geldt het zelfde. Op plaats vier en plaats vijf schitteren de namen van Daniel Ricciardo en Sergio Perez, die beiden een goede indruk maakte voor respectievelijk Renault en Racing Point. Ricciardo steeg het meest op de lijst, van plek acht naar plek vier.

Grote afwezigen op de lijst dit jaar zijn Sebastian Vettel en Alexander Albon, die in 2019 nog als vijfde en zesde beste coureur van het seizoen werden gezien. In 2020 zijn ze echter niet in de top tien terug te vinden. Ook Valtteri Bottas tuimelde naar beneden, van plek vier naar plek negen.

Net als vorig jaar staan George Russell, Lando Norris en Carlos Sainz ook op de lijst. Russell steeg met stip van plek negen naar plek zes. Nieuw op de lijst is naast Perez ook Pierre Gasly. Check hieronder de uitslag van 2020.

Top tien coureurs volgens F1-teambazen

# Coureur Punten Positie 2019
1. Lewis Hamilton 171 1.
2. Max Verstappen 156 2.
3. Charles Leclerc 132 3.
4. Daniel Ricciardo 95 8.
5. Sergio Perez 82 -
6. George Russell 75 9.
7. Lando Norris 45 10.
8. Carlos Sainz 37 7.
9. Valtteri Bottas 27 4.
9. Pierre Gasly 27 -

Max Verstappens dominante zege bezorgde Mercedes serieus hoofdpijn. Wat betekent dit voor 2021? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het in de nieuwe RacingNews365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"