Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 teamranking GP Groot-Brittannië 2018

De Grand Prix van Groot-Brittannië is voor het merendeel van de teams een heuse thuisrace, omdat de fabrieken op een steenworp afstand van het circuit liggen. Maar welk team heeft de beste papieren in handen voor die thuisrace?

De Mercedessen waren op de Red Bull Ring in kwalificatietrim zo snel dat het nieuwe pakket van geüpgradede motor en aangepast chassis zeer goed en in harmonie met elkaar leken te werken. Daar heb je als team echter alleen maar profijt van als de auto's de finish zien, maar daar was in Oostenrijk geen sprake van. De Mercedes is snel, maar de grote vraag die boven het team hangt is of de betrouwbaarheidsproblemen structureel van aard zijn. Aan Lewis Hamilton zal het niet liggen. De wereldkampioen won de laatste vier edities van de Britse GP. Ferrari zit Mercedes behoorlijk op de hielen. De betrouwbaarheid lijkt dik in orde en met een flinke update - Ferrari neemt onder andere een nieuwe vloer mee naar Silverstone - hoopt het Mercedes partij te kunnen bieden. Hetzelfde zal gelden voor Red Bull, dat het aan de andere kant van de Noordzee vooral moet hebben van de snelle bochten waarin de RB14 zich als een vis in het water voelt.

Haas imponeerde in Oostenrijk met een vierde en een vijfde plaats voor respectievelijk Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Haas F1 heeft inmiddels aangegeven de vierde plaats bij de constructeurs niet op te willen geven en de jacht vol te openen op Renault. Lange tijd leek McLaren de logische kandidaat om aan het eind van het seizoen die felbegeerde vierde plaats te bezetten. Haas is het team echter voorbijgegaan en McLaren lijkt niet bij machte te zijn ook maar het kleinste plaagstootje terug te geven. Het recent aangekondigde vertrek van racedirecteur Eric Boullier aldaar zal de rust binnen het rommelende team bovendien niet ten goede komen. De Racingnews365 teamranking voor de Grand Prix van Groot-Brittannië: Mercedes Ferrari Red Bull Renault Haas Force India Toro Rosso McLaren Sauber Williams

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024