© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1 teams in grote lijnen akkoord met invoering maximum budget

10 nov. 2017 12:02 Ruud Dimmers 0 reacties
De F1-teams zijn het in grote lijnen eens dat er een budgetplafond moet komen in de Formule 1. Dit deelde Liberty Media topman Chase Carrey in Brazilië mede. Om het maximum budget ook daadwerkelijk rond te krijgen moet er echter nog heel wat water door de Rijn.

Budgetlimiet in Formule 1 een stap dichterbij

Het positieve nieuws is dat zelfs de grote teams van mening zijn dat de huidige budgetten van 400 tot 500 miljoen niet goed zijn voor de sport. Liberty Media sprak met alle teams deze week in Genève. Tijdens die meeting kwam ook het budgetplafond ter sprake.

Chase Carey wilde niet al teveel kwijt over wat er besproken was, maar klonk optimistisch.

"We willen dit intern bespreken en niet via de media spelen. Wat ik kan zeggen is dat er in grote lijnen overeenstemming is bereikt over de richting die we moeten kiezen."

"We moeten dit nog verder uitwerken in details en juist daar verwacht ik de meningsverschillen. Het is aan ons om daarin te bemiddelen en de juiste compromissen te sluiten. Het is een eerlijk voorstel dat de sport gezonder maakt."

Het verlagen van de kosten en het verkleinen van de onderlinge verschillen moet de F1 ook interessanter maken voor nieuwe teams en sponsoren. Carey spreekt zelfs over een niveau verschil tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull dat zo groot is dart de rest in een andere klasse rijdt.

"We willen een businessmodel creëren dat voordelig is voor de bestaande teams, maar het ook mogelijk maakt voor nieuwe teams om in te stappen. De huidige bestedingen van de topteams zijn schrikbarend hoog."

"Op de baan zie je een strijd tussen zes auto's en de rest van het veld maakt geen schijn van kans door de verschillen in budget en motoren. Een budgetplafond zorgt ervoor dat de verschillen kleiner worden. Teams die goed omgaan met hun budget kunnen succesvol zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen