Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Formule 1-teams krijgen 'extra geld' na crashes tijdens sprintkwalificaties

De kogel is nog steeds niet door de kerk als het aankomt op sprintkwalificaties in de Formule 1, maar de teams hebben wel een akkoord bereikt over een belangrijk punt, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Alle teams lijken voor de invoering van enkele sprintkwalificaties te zijn, die dit jaar plaats moeten vinden als proef, waarna de komende jaren mogelijk vaker een sprintkwalificatie aan een raceweekend kan worden toegevoegd. Wel waren en nog discussies gaande over het financiële plaatje.

Sinds dit jaar is er namelijk een budgetplafond van 145 miljoen dollar, waar sommige teams dicht tegen aan zullen zitten. De extra uitgaven die voor sprintraces worden gemaakt zouden ervoor kunnen zorgen dat de teams over dat bedrag heen gaan, dus daar moest nog een oplossing voor worden gevonden.

Elk team zal dan ook per sprintkwalificatie 75.000 dollar extra uitbetaald krijgen van de Formule 1-bazen, zo heeft RacingNews365 begrepen. Dat bedrag zou echter niet de kosten dekken op het moment dat een coureur crasht of schade oploopt tijdens een sprintkwalificatie, waardoor ook op dat vlak naar een oplossing werd gezocht.

Die is er nu gevonden. Deze website kan namelijk melden dat de teams per sprintkwalificatie maximaal 200.000 dollar extra ruimte zullen krijgen in hun budget in het geval ze kunnen bewijzen dat er tijdens de race schade is ontstaan. Dit bedrag krijgen de teams niet uitbetaald, maar wordt bovenop het budgetplafond geteld. Alleen in het geval dat de schade kan worden bewezen mogen de teams dus extra geld uitgeven.

Dit kan dus oplopen tot 600.000 dollar, omdat er waarschijnlijk drie sprintkwalificaties gepland zullen staan. Stel dat een coureur drie keer crasht of schade oploopt van 200.000 dollar of meer, dan zal het budgetplafond voor dat team dus verhoogd kunnen worden naar 145.600.000 dollar. De teams zijn het daar mee eens en binnenkort zal dan ook de aankondiging van de sprintraces worden verwacht.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco