Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Formule 1-teams vragen om zwaardere bolides na Ferrari-debacle

Opvallend. De FIA heeft op het allerlaatste moment op speciaal verzoek van de teams het minimumgewicht van Formule 1-auto’s met nog een extra kilogram verhoogd tot 746 kilo.

Dat betekent dat de teams extra alert moeten zijn op het juiste gewicht van hun wagens tijdens Grand Prix-weekends. De Duitse Formule 1-journalist Tobi Grüner maakt op Twitter gewag van het opmerkelijke feit.

Vorig seizoen moesten Formule 1-wagens nog ‘slechts’ 743 kilo in de weegschaal leggen en dat was aanvankelijk met ingang van 2020 verhoogd naar 745 kilo. Daar is op verzoek van de Formule 1-teams op het allerlaatste moment nog een extra kilo bijgekomen, zo bevestigt de FIA desgevraagd aan Grüner.

De F1-teams hadden om het extra gewicht verzocht vanwege de dit seizoen verplichte aanwezigheid van een extra brandstoftoevoersensor (fuel flow sensor). Die extra sensor is er gekomen na de spraakmakende affaire rond Ferrari. De Scuderia werd er vorig najaar van verdacht de brandstoftoevoersensor te misleiden, waardoor de Ferrari’s op sommige momenten over meer motorvermogen konden beschikken. Die extra sensor zou die ‘truc’ onmogelijk moeten maken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?