Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 teams woedend op FIA

De komst van de Marcin Budkowski naar Renault houdt de gemoederen flink bezig in Maleisië. De voormalig technisch directeur van de F1 organisatie kent volgens de teams hun geheimen en kan die zo meenemen naar Renault.

Marcin Budkowski was werkzaam als technisch directeur binnen de F1-organisatie. Volgend jaar werkt hij waarschijnlijk voor het Formule 1 team van Renault, maar de andere teams willen daar een stokje voor steken. Reden is dat Budkowski vanuit zijn functie inzicht heeft gehad in alle ontwikkelingen binnen de Formule 1 teams en hun plannen voor het komende seizoen. Hierdoor beschikt hij over een schat aan informatie van alle teams, evenals de innovaties die de teams door willen voeren. Deze informatie zou Renault een zeer groot voordeel opleveren.

De teams spraken vrijdag in Sepang hierover met de FIA. Zij maken zich zorgen dat Budkowski deze informatie bij Renault gaat gebruiken. De teams zijn zeer boos over de ontstane situatie en willen de overgang dan ook dwarsbomen, om te voorkomen dat hun geheimen straks zichtbaar zijn voor Renault.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi