© Renault

Nieuwsoverzicht

Formule 1 teams woedend op FIA

29 sep. 2017 12:26 Ruud Dimmers 2 reacties
De komst van de Marcin Budkowski naar Renault houdt de gemoederen flink bezig in Maleisië. De voormalig technisch directeur van de F1 organisatie kent volgens de teams hun geheimen en kan die zo meenemen naar Renault.

'Renault trekt voormalig F1 topman aan'

Marcin Budkowski was werkzaam als technisch directeur binnen de F1-organisatie. Volgend jaar werkt hij waarschijnlijk voor het Formule 1 team van Renault, maar de andere teams willen daar een stokje voor steken.

Reden is dat Budkowski vanuit zijn functie inzicht heeft gehad in alle ontwikkelingen binnen de Formule 1 teams en hun plannen voor het komende seizoen. Hierdoor beschikt hij over een schat aan informatie van alle teams, evenals de innovaties die de teams door willen voeren. Deze informatie zou Renault een zeer groot voordeel opleveren.

De teams spraken vrijdag in Sepang hierover met de FIA. Zij maken zich zorgen dat Budkowski deze informatie bij Renault gaat gebruiken. De teams zijn zeer boos over de ontstane situatie en willen de overgang dan ook dwarsbomen, om te voorkomen dat hun geheimen straks zichtbaar zijn voor Renault.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen