Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1-teams zeggen 'nee' tegen gezamenlijke teampresentatie'

Het was één van de ideeën uit de koker van Liberty Media. Alle tien de Formule 1-tams presenteren tijdens een grote liveshow allemaal tegelijk hun bolides voor het nieuwe seizoen. De teams staken er een stokje voor.

En dus moeten we het ook dit jaar in het slechtste geval weer doen met wat vrijgegeven computerschetsen, eerste foto's via social media-kanalen of een haastig afgewerkte teampresentatie in de pitstraat van Barcelona, omdat tien minuten later de volgende onthulling staat gepland, twee pitboxen verderop.

Een wervelende show waarin alle teams gelijktijdig of één voor één een laken van hun auto trokken, was ongetwijfeld spectaculair geweest, maar de teams voelden er weinig voor om in elkaars spotlights te staan. De technici zouden bovendien bang zijn dat er tijdens een dergelijke show, waarin nauwelijks iets afgeschermd kan worden, al direct veel technische geheimen van hun bolides prijs worden gegeven, zo bericht Auto, Motor und Sport . Voor de journalisten die wereldwijd verslag doen van de teampresentaties zou het bovendien een hachelijke onderneming worden om foto's, details en analyses van direct tien teams te kunnen publiceren. Die beroepsgroep haalt opgelucht adem, evenals de teams zelf, terwijl de fans niet krijgen waar ze wellicht op hadden gehoopt. Vooralsnog is Toro Rosso het team dat als eerste de nieuwe bolide onthult. De STR14 wordt op 11 februari voor het eerst aan het publiek getoond.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"