© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1 toekomst Pascal Wehrlein onzeker

02 aug. 2017 15:52 Ruud Dimmers 0 reacties
Pascal Wehrlein kan wel eens slachtoffer worden van het nieuwe contract tussen Ferrari en Sauber. De Duitser staat onder contract bij concurrent Mercedes en Ferrari kan een coureur onderbrengen bij Sauber volgend jaar.

Wordt Pascal Wehrlein kind van de rekening?

Antonio Giovinazzi of Charles Leclerc zijn de kandidaten om vanuit de talentenpool van Ferrari volgend jaar uit te komen voor Sauber. Onderdeel van het nieuwe contract tussen de beide partijen is dat de samenwerking geïntensiveerd wordt. In ruil voor de 2018 motoren krijgen de Italianen zeggenschap over de line-up van het team

Marcus Ericsson lijkt zeker van zijn stoeltje voor 2018, omdat hij miljoenen aan sponsorgeld meebrengt. Pascal Wehrlein was dit seizoen al een vreemde eend in de bijt: Een door Mercedes gesponsorde coureur in een door Ferrari aangedreven auto.

Wehrlein moest deze winter op zoek naar een nieuwe team toen Manor failliet ging. Hij was in de race voor de stoeltjes bij Mercedes en Force India, maar zij kozen voor Bottas en Ocon. 

De komende maanden moet Wehrlein zijn toekomst veiligstellen en daarbij hopen op een contract bij Williams. Dat team komt ook uit met Mercedes motoren en moet nog beslissen of het doorgaat met Felipe Massa. Wehrlein zelf weet niet wat hij nog meer moet doen om zijn toekomst veilig te stellen.

"Ik heb alle vijf de punten voor Sauber behaald en Ericsson met 7-2 verslagen in het kwalificatieduel. Wat kan ik nog meer doen?", vraagt hij zichzelf af in Bild.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen