Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Damon Hill

Formule 1-trend gevreesd: "Dit gaat de Formule E-kant op"

Vanaf 2026 gaat Madrid een nieuwe race organiseren op een stratencircuit Het is niet de eerste straatrace die de afgelopen jaren aan de Formule 1-kalender is toegevoegd.

Miami GP start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat de Formule 1 vanaf 2026 in Madrid gaat racen. Het stratencircuit in de hoofdstad ligt nabij het entertainmentcomplex 'IFEMA'.

Niet iedereen ontving dit nieuws op een positieve manier. Dit heeft te maken met het feit dat de afgelopen jaren er steeds meer stratencircuits zijn toegevoegd aan de F1-kalender. Voorbeelden hiervan zijn Saoedi-Arabië, Las Vegas en Miami, terwijl populaire permanente circuits als Hockenheim, Sepang en Istanbul Park juist van de kalender verdwenen.

Hill vindt het maar niets

Voormalig F1-kampioen Damon Hill is van mening dat de Formule 1 steeds meer de richting van de Formule E opgaat nadat er in de recente jaren steeds meer stratencircuits verschijnen.

"De verschuiving naar een strakker, bochtig circuit, lijkt naar de richting van de Formule E te gaan. Zij hebben ervoor gekozen om de races in stadscentra te houden, en ook op zeer beperkte circuits", laat Hill weten in de podcast van Sky Sports F1.

"Ik hoop niet dat dit duidt op een concessie aan het feit dat deze auto's minder goed zullen presteren dan nu. Tijdens de race in Las Vegas hadden we een zeer geërgerde Max Verstappen die sprak over de aard van circuits en het type circuits waar hij graag op zou racen", zo gaat hij verder.

Waarom kiest de Formule 1 voor zoveel stratencircuits? "Het is een feit dat de Formule 1 zich moet aanpassen aan de nieuwe eisen die worden gesteld vanuit het oogpunt van autofabricage en aan de eisen die overheden stellen op het gebied van milieu." Toch hoopt de voormalig autocoureur op een sensationeel circuit in Madrid: "Maar ik hoop dat het een spannend circuit wordt, het belangrijkste is dat het racen spannend is en dat de auto's er kunnen racen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024