Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 verlengt contract GP Azerbeidzjan tot en met 2023

Kortstondig deed het gerucht de ronde dat de Grand Prix van Azerbeidzjan geen blijvertje zou zijn, maar de wedstrijd die officieel sinds 2017 op de kalender staat heeft een nieuw contract in de wacht gesleept. Het Baku City Circuit prijkt in ieder geval tot en met 2023 op het Formule 1-programma.

Zo komt er een einde aan een onzekere periode. Het Baku City Circuit, dat in 2016 voor de eerste keer werd aangedaan - destijds onder de noemer 'Grand Prix van Europa' - mag nog minstens vijf keer een Formule 1-race organiseren.

De sociale media-kanalen van het stratencircuit kondigden sinds gisteren (maandag) aan dat er iets groots stond te gebeuren en inderdaad, kort nadat de aftellende klok op nul was komen te staan, werd een filmpje online gezet waarin te zien is hoe Formule 1-voorman Chase Carey en de organisator van de Azerbeidzjaanse Grand Prix hun handtekeningen onder officiële documenten zetten. Het bestaande contract van Azerbeidzjan liep door tot en met 2020, zodoende is er met drie jaren verlengd. De promotor van de Azerbeidzjaanse Grand Prix is overigens lid van de belangenvereniging FOPA, die vorige week in het nieuws kwam vanwege de uiting van onvrede jegens Formule 1-eigenaar Liberty Media. Toen de wedstrijd op het Baku City Circuit door het leven ging als Europese GP wist Nico Rosberg deze winnend af te sluiten, de Azerbeidzjaanse Grands Prix van 2017 en 2018 werden gewonnen door respectievelijk Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton. Om 12.30 uur Azerbeidzjaanse tijd zal er een persconferentie plaatsvinden waarin Carey tekst en uitleg geeft, het is dan 9.30 uur in Nederland.

1092669232914022401

CONFIRMED! We are delighted to announce that F1 will continue racing in Baku until 2023!🎉🥳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #F1 #AzerbaijanGP #F1Baku #StreetFighters pic.twitter.com/nk1i9LJTzw — Baku City Circuit (@BakuCityCircuit) 5 februari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi