Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Formule 1 voelt de dreiging van de Formule E"

Formule E-coureur Sam Bird vermoedt dat de Formule 1 de elektrische tegenhanger als een serieuze concurrent begint te zien. Volgens de Brit is de Formule E een 'zeer gezond' kampioenschap.

De Formule E is bezig aan het vijfde jaar van de klasse. Dit seizoen kreeg de Formule E een metamorfose. Er wordt tegenwoordig geracet met de futuristische Gen 2-bolide, die voor het eerst in het bestaan van de klasse een hele race lang mee kan gaan.

Daarnaast gaan de bolides van nu een stuk sneller dan de auto's van de eerste generatie. Al deze zaken dragen er aan bij dat de Formule E globaal meer aandacht geniet, van autofabrikanten die de klasse als een ideaal podium zien om op te wedijveren met de concurrentie, maar ook door media en fans. "Het gaat zeer goed met de Formule E", zegt coureur Sam Bird daarover. "Ik denk niet dat de Formule E zich zorgen maakt over de Formule 1, maar ik denk dat dat andersom wel het geval is. Ik vermoed dat de F1 bang is dat de Formule E de krantenkoppen gaat domineren." Qua deelnemersveld hoeft de Formule E al helemaal niet onder te doen voor de Formule 1, meent Bird: "Jongens als Felipe Massa, Jean-Eric Vergne en Sebastien Buemi hebben zich al bewezen, maar vrijwel iedereen hier had mee kunnen komen op het hoogste podium. Sommigen hebben alleen die kans niet gekregen." Het nieuwste voorbeeld van een enorm talent dat onderdak heeft gevonden in de Formule E is Stoffel Vandoorne, van wie Sam Bird zeer onder de indruk is: "Kijk naar zijn cv. Hij is een absolute topcoureur en ik denk niet dat hij een eerlijke kans heeft gekregen in de Formule 1."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract