Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 wil dolgraag Grand Prix op de Filippijnen organiseren

De bewindvoerders van de Formule 1 zijn druk bezig om een Grand Prix op de Filippijnen van de grond te krijgen. Liberty Media heeft met de toevoeging van de Vietnamese Grand Prix een vervanger voor Maleisië wat betreft de Zuidoost-Aziatische markt, maar het bedrijf wil meer.

Kortgeleden zijn de intellectuele eigendommen voor 'Filippijnse Grand Prix', 'Grand Prix van de Filippijnen' en 'Manila Grand Prix' namelijk geregistreerd door Liberty Media. Dat is een herhaling van zetten: in een eerder stadium werden de namen 'Miami Grand Prix' en 'Hanoi Grand Prix' ook al gepatenteerd. Die laatstgenoemde zal in 2020 voor de eerste keer worden georganiseerd.

Racingnews365 heeft vernomen dat de Formule 1 maar wat graag extra races in Zuidoost-Azië organiseert, of in ieder geval op het continent. Een tweede Grand Prix in China was volgens Formule 1's sponsorman Murray Barnett optioneel, maar de Chinezen lopen vooralsnog nog steeds niet warm voor de koningsklasse van de autosport. Uitwijken naar de Filippijnen, een eilandengroep ten zuiden van Japan en ten westen van Zuidoost-China, zou de ideale optie zijn. In hoofdstad Manila moet, evenals in Hanoi zal gebeuren, een stratencircuit uit de grond worden gestampt. De Filippijnse overheid zou al hebben ingestemd met de plannen om de Formule 1 naar het land te halen. Anno 2019 worden er officieel zes wedstrijden op Aziatisch grondgebied gehouden, waarvan twee in de zuidoosthoek. Bahrein en Abu Dhabi staan bekend onder de noemer 'Midden-Oosten', Japan wordt het 'Verre Oosten' genoemd en voormalig Sovjetrepubliek Azerbeidzjan is een twijfelaar tussen Europa en Azië. Het laatstgenoemde land organiseerde in 2016 zelfs de GP van Europa, ondanks dat het feitelijk gezien in Azië is gelegen. Evenals Vietnam hebben de Filippijnen geen geschiedenis met de Formule 1: er reed nog nooit een Filippino in de Formule 1, het land organiseerde eveneens nimmer een Grand Prix. De bekendste Filippijnse coureur is waarschijnlijk Marlon Stöckinger, die in het recente verleden tot de GP2 Series wist te reiken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"