Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-baas wil ingrijpen na chaotische slotronde in Abu Dhabi

Schreeuwende Toto Wolffs en Christian Horners op de radio die de wedstrijdleider op belangrijke momenten lastig vallen. Dat moet verleden tijd zijn als het aan de Formule 1 ligt.

Degene die het scenario voorafgaand aan dit seizoen had geschreven, was voor gek verklaard, maar in de laatste ronde van de laatste race werd de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, die met een gelijk aantal punten de finale ingingen, beslist. In de slotronden ontstond er een bijzonder scenario toen Verstappen door een safety car toch nog een ronde kreeg om Hamilton aan te vallen. Dat terwijl tegelijkertijd de teambazen van beide partijen probeerden wedstrijdleider Michael Masi te beïnvloeden. Zo riep Wolff al toen Antonio Giovinazzi zijn auto stopzette dat Masi geen safety car in moest zetten en Horner riep op om tijdens de safety car de auto's op achterstand tussen Max en Lewis weg te halen. Toen de Australiër dat inderdaad deed schreeuwde Wolff het uit in de oren van Masi.

F1 wil communicatie aan banden leggen

Ross Brawn, de F1-baas, is niet blij met al die heisa. Ook vindt hij het jammer dat het seizoen is geëindigd met protesten. "Dat de beslissing in de laatste ronde viel is een hoogtepunt dat niet te overtreffen is. Helaas neemt het protest wel wat glans weg", zucht de Brit in gesprek met Auto , Motor und Sport . "Tegelijkertijd is het onacceptabel dat teambazen Micheal Masi zo onder druk zetten tijdens de race. Toto kan niet eisen dat er geen safety car mag komen en Horner kan niet eisen dat de auto's tussen Max en Lewis uit moeten worden gehaald." Volgend jaar gaat er dan ook een streep door die communicatie, als het aan Brawn ligt."Het is allemaal de taak van de wedstrijdleider om dat soort beslissingen te nemen. We gaan dit contact volgend jaar dan ook aan banden leggen", zo is hij stellig.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden